املت فلفل دلمه با اجاق سفری
در ابتدای امر یکی از انواع اجاق های هیزمی سرو کوه مناسب برای طبیعت گر را برداشته و آن را با سوخت مناسب پر کنید.
تابه خود را بر روی اجاق هیزمی سرو کوه گذاشته و آماده آشپزی در طبیعت شوید.
پیشنهاد میکنیم از تایه چدنی، سنگی، مسی، استیل، و یا سرامیکی استفاده کنید و از تابه های متداول روحی و تفلن استفاده نشود. (درباره ظروف چدن: ظروف آهنی در طب سنتی مورد تایید هستند: «بباید دانست که بهترین ظروف از برای طبخ غذا، طلایی و نقرهای و مسی تازه قلعی جید یا حدیدی تازه جید نموده است که پاک شسته و نظیف باشد.» (عقیلی علوی شیرازی، سید محمد حسین بن محمد هادی، خلاصة الحکمة، 3جلد، اسماعیلیان – قم، چاپ: اول، 1385 ه.ش. ج2 ؛ ص 47)
«و کذا مطبوخ فی قدر الحدید مقوّی مثانه و اعضای تناسل است و موجب نعوظ.»(چغمینی، محمود بن محمد – شارح: شاه ارزانی، میر محمد اکبر بن محمد، مفرح القلوب (شرح قانونچه)، 1جلد، مطبعة إسلامیة – لاهور، چاپ: اول، ص316)
اما نکته مهم در مورد ظروف آهنی، سرعت زنگ زدگی آنهاست لذا توصیه اطبای قدیم آن است که یا مکرراً، زنگزدایی شوند یا با قلع اندود شوند: «باید دانست که هر ظرفی که جیّدالجوهر است، طبخ طعام در آن مستحسن است و آن انای ذهبی است و فضّی و بعد آن انای حدیدی، خاصه که در غسل وی مبالغه همی کنند و زنگ بستن ندهند و آن را به قلعی اندودن مانع از زنگ بستن است.» (همان منبع)
امروزه برای رفع مشکل زنگزدگی این ظروف، معمول این است که از یکی از آلیاژهای آن یعنی چدن استفاده شود؛ چدن، آلیاژی مرکب از آهن، کربن و سیلیسیم است که ضد سایش، مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر حرارت است؛ چدن، رسانای حرارتی ضعیفی به شمار میرود اما حرارت را در خود نگه داشته؛ آنرا به طور یکنواخت پخش میکند؛ رنگ این ظروف از بین نمیرود؛ زنگ نمیزنند و طعم و عطر غذا را حفظ میکنند.
کارشناسان اعتقاد دارند که ظروف چدن واقعی هیچگونه یونی وارد غذا نمیکنند.(مصاحبه دکتر منصور کشاورز با روزنامه جام؛ 10/6/1392)
اگر این گونه باشد، آثار طبّی مترتّب بر استفاده از ظروف آهنی که در بالا به آنها اشاره کردیم، شامل ظروف چدنی نمیشود اما به همین دلیل که دارای کنش و واکنش منفی با غذا نیستند، ظروف مطلوبی محسوب میشوند اما اگر استفاده از ظروف چدنی، موجب افزایش میزان یونهای آهن در غذای مصرفی شود و با توجه به این نکته که کمبود آهن، مسالهای بسیار شایع در دنیای امروزی است، استفاده از این ظروف میتواند مفیدتر هم باشد)
مواد لازم برای تهیه املت فلفل دلمه با اجاق سفری
۲ عدد فلفل دلمه ای که نصف شده اند و دانه های آنها خارج شده است
۸ عدد تخم مرغ هم زده شده
یک چهارم فنجان شیر
یک فنجان پنیر چدار رنده شده یا ورقه ای ( درباره پنیر چدار عطر و طعم: ملایم تا تند
بافت: نرم تا تُرد
ظاهر: سفید تا نارنجی
کالری: ۴۰۳ کیلوکالری
کربوهیدرات: ۱/۳ گرم
چربی: ۳۳/۲ گرم
پروتئین: ۲۴/۹ گرم
یکی از مشهورترین انواع پنیر از دهکدهی چِدار در سامرسِت انگلستان آمده است.
پنیر چِدار در انواع و طعمهای مختلفی تولید میشود.
طعمهای مختلف پنیر به تاریخی که از ساخت پنیر میگذرد بستگی دارد:
طعم ملایم: ۳ ماه
طعم متوسط: ۵ تا ۶ ماه
جاافتاده و کامل: ۹ ماه
فوقالعاده جاافتاده: ۱۵ ماه
محصول نهایی: ۱۸ ماه یا بیشتر
چِداری با طعم ملایم، بافت نرم و صافی دارد و عطر و بافت آن ملایم و بیشتر خامهای است.
بهعبارت دیگر، محصول نهایی چِدار سفت و محکم است و عطر و طعم قوی و تندی دارد. همچنین ممکن است بهعلت شکستن پروتئینها، بلورهای کریستالی در پنیر ایجاد شود، بااینوجود آسیبی به طعم لذیذ پنیر وارد نخواهد شد.)
دو قاشق غذاخوری تره خرد شده
نمک
پودر فلفل سیاه
چهار برش بیکن پخته و ریز شده
طرز تهیه املت فلفل دلمه ای شکم پر
فر را تا دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. سپس فلفل دلمه ای را در یک سینی پخت بگذارید. به سینی کمی آب اضافه کنید و بگذارید فلفلها بهمدت ۵ دقیقه بپزند.
در این زمان شیر و تخم مرغ ها را مخلوط کنید. سپس بیکن، پنیر، تره، نمک و ادویه جات را باهم مخلوط کنید
پس از پختن فلفل دلمه ای، محتویات را داخل آن بریزید و بگذارید ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دیگر بپزند تا تخم مرغ ها سفت شوند. درنهایت میتوانید برای تزیین کمی تره روی املت بریزید و آن را سرو کنید.
اجاق هیزمی سروکوه
اجاق هیزمی منقل مسافرتی منقل کوهنوردی
کوه نوردی منقل طبیعت گردی منقل اجاق مسافرتی
اجاق کوهنوردی اجاق طبیعت گردی اجاق هیزمی اجاق خانگی بخاری
هیزمی اجاق منقل طبیعت گردی کوهنوردی اجاق کمپینگ منقل
کمپینگ منقل تاشو منقل پرتابل باربیکیو
زغالی کباب پز هیزمی منقل و باربیکیو اجاق سفری
اجاق هیزمی اجاق سفری هیزمی تجهیزات کمپینگ
کباب پز زغالی کباب پز هیزمی اجاق گازی اجاق
نفتی اجاق الکلی کباب پز گریل اجاق سیار اجاق قابل حمل
آفرود کمپینگ آشپزی در طبیعت اجاق هیزمی بخاری آتشگاه </0span>
تخفیف 10 تا 50 درصد در بخش شگفتانه سروکوه!!!
|