کاهش دود منقل هیزمی
آگوست 26, 2021نکات نگهداری از منقل هیزمی
آگوست 26, 2021علت دود کردن منقل هیزمی
همانطور که میدانیم اجاق هیزمی از چوب بهعنوان سوخت استفاده میکند. چوب از چهار جزء اصلی تشکیلشده است:
-
آب
-
ترکیبات آلی فرار
-
کربن
-
خاکستر
همه اینها، بهجز خاکستر، در آتش میسوزند. وقتی آب و کربن در حضور اکسیژن گرم میشوند، بخار آب و دی اکسید کربن تولید می شود. هر دو گاز هستند، اما ما نمیتوانیم آنها را ببینیم، بنابراین نمیتوانند عامل دود کردن منقل هیزمی شما باشند.
ترکیبات آلی فرار چیست؟ این ترکیبات هیدروکربنها و کربوهیدراتهای درون درخت را تشکیل میدهند که عمر آن را حفظ میکنند.
هیدروکربنها فقط از هیدروژن و کربن تشکیلشدهاند، درحالیکه کربوهیدراتها نیز حاوی اکسیژن هستند. این ترکیبات فرار هستند، به این معنی که هنگام گرم شدن تبخیر میشوند.
این دود قابلمشاهدهای است که از آتش پس از رسیدن به دمای تقریبی 300 درجه فارنهایت یا 149 درجه سانتی گراد مشاهده میشود. اگر دما همچنان صعود کند، این ترکیبات درنهایت میسوزند و دیگر دود تولید نمیکنند.
این پدیده دلیل دود نکردن ذغال است. برای تولید ذغال چوب در دمای بسیار بالا بدون هیچگونه اکسیژنی گرم میشود.
در این فرایند، تمام ترکیبات آلی سوزانده میشوند، اما ازآنجاکه اکسیژن برای واکنش با آن و تولید دیاکسید کربن وجود ندارد، کربن موجود در چوب بهعنوان ذغال باقی میماند و وقتی از آن برای کباب کردن استفاده میکنید، کربن قادر است با اکسیژن واکنش داده و شعله تولید کند.
بیشتر دود منقل هیزمی در مراحل اولیه آتشسوزی تولید میشود، زیرا دمای هوا آنقدر بالا نیست که بتواند سریع این ترکیبات را بسوزاند. هنگامیکه آتش خود را برپا کردید، متوجه میشوید که چوبهای جدید اضافهشده به آن، برای مدت طولانی دود نمیکنند.،
دود کردن تنها زمانی اتفاق میافتد که سوخت جدید تا رسیدن به دمای لازم برای احتراق گرم میشوند، بنابراین هرچه آتش داغتر باشد، سریعتر اتفاق میافتد.
علت دود کردن منقل هیزمی
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم