مطمئناً اکثر افراد فکر میکنند رنگ شعله آتش نارنجی است، اما شعله میتواند به رنگهای دیگری مانند زرد، آبی، سز و یا صورتی هم باشد که هرکدام از این رنگها دلیلی دارند.
همه منابع سوخت که حاوی کربن هستند شعله نارنجی یا زرد تولید میکنند. این رنگها نشاندهنده وجود کربن نسوخته است. کربن معمولاً در اثر احتراق سوزانده میشود، اما مقدار کمی از آن ممکن است باقی بماند و نسوزد. با سوختن چوب، برخی از این ترکیبات کربنی نسوخته بهجای شعلهور شدن در شعله، آزاد میشوند و نتیجه نهایی یک شعله نارنجی یا زردرنگ است.
این به این معنی نیست که شعلههای نارنجی یا زردرنگ بد هستند. برعکس، اکثر منابع سوخت سنتی، ازجمله هیزم درجهیک، شعلهای زرد و نارنجی تولید میکنند؛ بنابراین کاملاً طبیعی است و نباید باعث نگرانی نوبت. درواقع شعلههای نارنجی و زرد برای کباب کردن و دودی کردن گوشت عالی هستند، زیرا دودی که تولید میکنند باعث خوشطعم شده غذا میشود.
اگر از منقل یا اجاقگاز استفاده میکنید، ممکن است شعله آتش آبی باشد. گاز پروپان، مانند هیزم، حاوی ترکیبات کربن است. بااینحال اغلب، بهجای شعله نارنجی یا زرد، شعله آبی تولید میکند زیرا تمام کربن را میسوزاند. مقالهای که توسط دانشگاه کارولینای جنوبی (USCB) منتشرشده است توضیح میدهد که شعلههای آبی نشاندهنده سوختن کامل کربن است. وقتی همه ترکیبات کربن سوزانده شوند، هیچ ذرهای برای روشن شدن در شعله وجود ندارد، بنابراین، شعله آبی روشن به نظر میرسد.
علاوه بر کارایی شعله در سوزاندن کربن، دمای شعله هم بر رنگ آن اثر میگذارد، مثلاً هنگامیکه آتش سردتر یا گرمتر میشود، رنگ شعله ممکن است تغییر کند.
شعلههای آبی بیشتر از شعلههای نارنجی میسوزند. به همین دلیل است که اجاقهای گازی معمولاً دارای شعله آبی هستند. اجاقهای گازی سریعتر گرم میشوند و دمای بالاتری تولید میکنند درنتیجه شعله این نوع اجاقها به رنگ آبی است.
رنگ شعله آتش اجاق هیزمی
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم
تخفیف 10 تا 50 درصد در بخش شگفتانه سروکوه!!!
|