ساج یکی از ابزارهای قدیمی پخت نان است که هنوز در برخی از روستاهای ایران از آن استفاده میشود. ساجها از فلزات مختلفی مانند فولاد ضدزنگ، آلومینیوم، آهن و چدن ساخته میشوند که نوع چدنی آن در بین مردم محبوبیت زیادی دارد. البته نگهداری از ساج چدنی کمی دشوار است زیرا قابلیت زنگ زدن را دارد. دوام این ساجها زیاد است و شما تا سالها میتوانید از آنها برای پخت نان استفاده کنید.
هر روستا و منطقهای دستور پخت خود را برای نان دارد؛ اما رایجترین و محبوبترین نوع نانی که با ساج میشود پخت نان لواش و تیری است. این نان حتی بین خارجیها محبوب است.
برای شروع بکار ابتدا باید خمیر را برای نان آماده کنید. برای تهیه این نان به آرد، نمک به مقدار کم و آب نیاز دارید. ابتدا آرد را الک و کمی نمک به آن اضافه کنید و بعد آب را کمکم اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید، در حدود ده دقیقه باید ورز دهید، اگر به دستتان چسبید کمی دستتان را خیس کنید، در نهایت خمیر را به چند بخش تقسیم کنید و روی آن پارچهای پهن کنید تا خشک نشود و اجازه دهید برای مدتی به همان حال بماند.
ساج را روی اجاق گاز قرار دهید تا بهخوبی گرم شود، سپس خمیری که پهن کردهاید را روی ساج قرار دهید. اگر ساج کاملاً گرم نشود خمیر به آن میچسبد. در این مرحله باید مراقب باشید و دما را بهخوبی تنظیم کنید. در برخی مناطق هنوز ساج را روی هیزم قرار میدهند و به روش کاملاً سنتی نان را میپزند. به این طریق که بهوسیله زغال یا هیزم آتش روشن میکنند و ساج را روی آن قرار میدهند. با این روش نان بهآرامی میپزد و برشته میشود.
شما حتی میتوانید از ساج برای پخت نان در خانه استفاده کنید. امروزه ساجها با اندازههای متنوعی در بازار در دسترس هستند که میتوانید با توجه به نوع اجاقگاز خود آنها را خریداری کنید.
وبسایت سرو کوه نیز انواع مختلفی از ساج را ارائه میدهد که میتوانید ساج مورد نیاز خود را پیدا کنید.
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم
تخفیف 10 تا 50 درصد در بخش شگفتانه سروکوه!!!
|