همه چیز درباره گریل باربیکیو قابل حمل
سپتامبر 9, 2021آماده سازی غذا برای طبیعت گردی
سپتامبر 11, 2021نکات ایمنی آشپزی در طبیعت
اگر از زندگی روزمره و شهری خسته شدهاید هیچ چیزی چیز سرگرم کنندهتر و آرامش بخش تر از سفر و کمپ با دوستان نیست.
اما اگر چند نکته ساده در مورد ایمنی آشپزی در طبیعت و کمپ را رعایت نکنید،
آرامش شما بهراحتی میتواند به موقعیتی استرس زا و خطرناک تبدیل شود.
ایمنی آشپزی در کمپ و طبیعت را میتوان به طور کلی به 3 دسته ایمنی در مورد آتش، بهداشت و ایمنی چاقو تقسیم کرد.
فرقی نمیکند شما در طبیعت آشپزیهای سبک انجام میدهید تا زمان بیشتری برای فعالیتهای دیگری داشته باشید
یا تمام روز خود را صرف آشپزیهای متنوع میکنید در هر دو صورت باید نکات ایمنی را رعایت کنید تا خودتان، دوستان و جنگل را ایمن نگه دارید:
نکات ایمنی روشن کردن آتش
یکی از بزرگترین منابع خطر هنگام آشپزی در طبیعت، وجود آتش یا اجاق گاز است.
البته، شما همیشه باید از قوانین و مقررات موجود کمپ یا طبیعت در مورد روشن کردن آتش مطمئن شوید.
در برخی مناطق شما مجاز به روشن کردن آتش نیستید.
قبل از پختن غذا، مطمئن شوید که قوانین کمپ خود را در مورد روشن کردن آتش می دانید.
اگر در منطقهای هستید که روشن کردن آتش محدودیتی ندارد
و شما هم اجاق به همراه ندارید آتش را در فاصله مناسب از چادر، پوشش گیاهی،
وسایل نقلیه و مواد قابل اشتعال روشن کنید.
در صورت امکان، با استفاده از سنگ دور آتش یک حلقه درست کنید،
اگر به سنگ دسترسی ندارید به دنبال خاک معدنی باشید و آتش را در آنجا برپا کنید.
دیگر نکات ایمنی برای آشپزی در کمپ:
-
هرگز اجازه ندهید کودکان به آتش یا اجاق گاز نزدیک شوند.
-
مطمئن شوید که همه افراد حاضر در کمپ پروتکل اولیه ایمنی آتش را میدانند.
-
مطمئن شوید که مایعات قابل اشتعال را در ظروف مناسب و دور از آتش، چادرها، وسایل نقلیه یا سایر منابع گرما ذخیره کردهاید.
-
در صورت نیاز به تعویض کارتریج گاز یا پر کردن مجدد مخزن سوخت مایع، قبل از انجام این کار، به اجاق گاز اجازه دهید تا کاملاً خنک شود.
-
هنگام استفاده از مایعات قابل اشتعال مانند مایع آتش افروز، هر گونه نشتی را فوراً تمیز کنید تا خطر گسترش تصادفی آتش به حداقل برسد.
-
اگر از اجاق گاز استفاده میکنید، مطمئن شوید که روی سطح صاف و ثابت قرار دارد.
-
در صورت استفاده از اجاق گاز، مطمئن شوید که تمام شیلنگ ها و مخازن سالم هستند. حتی نشت جزئی میتواند بسیار خطرناک باشد. برای آزمایش نشتی تمام اتصالات، از آب و صابون مایع استفاده کنید.
-
هرگز آتش و اجاق گاز را بدون مراقبت رها نکنید.
-
بر روی همه مایعات قابل احتراق به طور واضح برچسب بزنید تا خطر بلعیدن تصادفی را به حداقل برسانید.
-
همیشه حداقل یک دستکش مقاوم به حرارت برای حمل اجسام داغ در دست داشته باشید.
-
در صورت از کنترل خارج شدن آتش، همیشه یک سطل آب در دسترس داشته باشید.
وقتی زمان خاموش کردن آتش فرا رسید، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
-
همیشه بهتر است اجازه دهید چوب در صورت امکان کاملاً خاکستر شود.
-
به ریختن آب روی آتش ادامه دهید تا زمانی که تمام ضایعات و خاکستر غرق آب شوند و صدای هیس آن متوقف شود.
-
با بیل یا شاخه بلند خاکستر را هم بزنید و مطمئن شوید که همه ضایعات در آتش مرطوب و سرد شده است.
-
اگر آب کافی برای خاموش کردن آتش ندارید، خاک یا ماسه را با خاکستر مخلوط کنید تا همه مواد خنک شوند.
-
همیشه خاکستر را کاملاً هم بزنید. حتی در صورت دفن کردن خاکستر ممکن است خاکستر دارای حرارت باشد و بعداً دوباره به سطح برگردد و منجر به آتشسوزی شود.
-
یک قانون خوب: اگر خاکستر گرم است و نمیتوانید به آن دست بزنید پس بهتر است آن را رها نکنید چون هنوز گرم است.
نکات ایمنی در مورد بهداشت آشپزی
علاوه بر نکات ایمنی روشن کردن آتش، خطر دیگری که سلامتی شما را در کمپ تهدید میکند شرایط و شیوه غیربهداشتی تهیه غذاست.
بنابراین نکات زیر را رعایت کنید تا آشپزخانه کمپ خود را سالم و بهداشتی نگه دارید:
-
بهتر است که محل پخت و پز خود را از محل تجمع و غذاخوری خود جدا نگه دارید.
-
اگر وعده غذایی خود را روی میزهای پیک نیک سرو میکنید، آشغالهای روی میز را بردارید و با دستمالهای ضد باکتری پاک کنید و با سفره یکبار مصرف بپوشانید.
-
همیشه یک جعبه دستکش لاتکس یکبار مصرف را برای جابجایی مواد غذایی به همراه داشته باشید، مخصوصاً هنگام کار با گوشت خام.
-
یک محل مخصوص برای شستشوی دست با ضدعفونی کننده، صابون ضد باکتری، دستمال مرطوب، آب و دستمال کاغذی ایجاد کنید.
-
همیشه بعد از آماده سازی غذا همه سطوح را با مواد ضدعفونی کننده تمیز کنید.
-
برای به حداقل رساندن احتمال آلودگی، همه مواد غذایی خام را روی ورقهای از فویل آلومینیوم قرار دهید.
-
برای تمیز کردن کامل همه ظروف، به اندازه کافی آب بجوشانید تا سه سطل شستشو پر شود: یکی با صابون ضد باکتری، دیگری با آب گرم برای شستشو و سومی با آب داغ و سفیدکننده که به عنوان مایع ضدعفونی کننده استفاده میشود.
-
ظروف را بلافاصله پس از شستشو کاملاً خشک کنید. خاک و خاشاک بیشتر به ظروف خیس میچسبد.
-
همیشه قبل از تهیه یا خوردن غذا دست ها را تمیز و ضد عفونی کنید.
-
دماسنجها را در محفظههای خنک کننده قرار دهید تا مطمئن شوید دما برای نگهداری غذای مناسب است، دمای بین 5 تا 60 درجه سانتیگراد دمای مناسب برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم های مضر است.
نکات ایمنی هنگام استفاده از چاقو در کمپ
هر زمانی که از وسایل تیز در آشپزی استفاده میکنید باید احتیاط بیشتری کنید.
قوانین ایمنی هنگام استفاده از چاقو در کمپ و طبیعت همان نکاتی است که در آشپزخانه خود رعایت میکنید.
در کمپ و طبیعت اما مراقبت بیشتری باید انجام دهید،
زیرا معمولاً دسترسی به کمک پزشکی حرفهای در طبیعت زمان کمتر است و زمان بیشتری طول میکشد.
برای به حداقل رساندن خطر برای ایمنی خود، این نکات را در نظر داشته باشید:
-
هنگام استفاده از چاقو همیشه توجه کامل خود را به کار مورد نظر معطوف کنید. اگر متوجه شدید که حواس شما پرت شده است، چاقو را زمین بگذارید تا زمانی که همه عوامل مزاحم را رفع کنید.
-
چاقوی تیز چاقوی ایمن است. هرچه چاقو کندتر باشد، فشار لازم برای برش با آن بیشتر است و بنابراین احتمال لغزش بیشتر است.
-
چاقوی خود را تمیز نگه دارید. چاقوهای کثیف از نظر بهداشتی تمیز نیستند و مواد باقی مانده روی چاقو میتوانند باعث خرابی ضامن چاقو شود.
-
هرگز برای آزمایش میزان تیز بودن چاقو آن را روی بدن خود استفاده نکنید. ممکن است بهصورت ناخوشایندی غافلگیر شوید.
-
همیشه هنگام استفاده، تمیز کردن یا تیز کردن چاقو از وارد کردن فشار به آن خودداری کنید.
-
هرگز از چاقو برای مقاصدی غیر از برش استفاده نکنید. اهرم كردن، پيچ كردن، ضربه زدن، يا پرتاب كردن چاقو میتواند باعث شکستن تیغه چاقو شود و ممکن است به طور غيرقابل پيش بيني پرتاب شود.
-
هرگز سعی نکنید چاقو را هنگام افتادن بگیرید. بگذارید روی زمین بیفتد، سپس آن را برداشته و ضد عفونی کنید.
-
هنگام دادن چاقو به یک فرد، همیشه دسته آن را به او بدهید.
نکات ایمنی هنگام استفاده از آب آشامیدنی
-
اطمینان حاصل کنید که آبی که برای نوشیدن و آشپزی استفاده میکنید سالم است.
-
اگر شک دارید، از آن استفاده نکنید!
-
میتوانید آب را به مدت حداقل یک دقیقه بجوشانید یا از دستگاه تصفیه آب استفاده کنید.
-
شما باید نه تنها باید آب را برای نوشیدن و تهیه غذا بجوشانید یا تصفیه کنید،
-
بلکه آبی که برای شستن سبزیجات، میوهها و مسواک زدن دندانهای خود استفاده میکنید نیز باید جوشانده یا تصفیه شود.
-
اگر از ایمنی آب مقصد مطمئن نیستید، یک منبع بزرگ آب را از خانه با خود ببرید. به این ترتیب هنگام ورود به کمپ مجبور نخواهید بود برای خوردن یا نوشیدن صبر کنید.
-
اگر فقط برای چند روز کوتاه مدت در کمپ میمانید، میتوانید آب کافی برای کل سفر خود را همراه داشته باشید.
عوامل دیگری نیز وجود دارند که در صورت رعایت آنها شما سفر بهتری خواهید داشت:
بسته بندی و ذخیره ایمن مواد غذایی
گذاشتن غذا روی میزهای پیک نیک یا هر جایی که امنیت نداشته باشد میتواند باعث جذب حیوانات وحشی شود. ب
برای جلوگیری از رویارویی ناخواسته با یک حیوان، غذای خود را در ظروف محکم و ضد آب بسته بندی کرده و در یک محفظه خنککننده عایق نگهداری کنید.
برای جلوگیری از بیماریهای ناشی از مواد غذایی، دستان خود را بشویید و غذای خام را از غذاهای پخته جدا کنید.
از هر 6 آمریکایی یک نفر سالانه بر اثر غذای آلوده بیمار میشود، بنابراین مطمئن شوید که شیوههای ایمنی تهیه غذا را رعایت میکنید.
محفظه خنک کننده را خنک نگه دارید
هرچه بتوانید محفظه خنک کننده را سردتر نگه دارید یخ داخل آن بیشتر دوام می آورد. در اینجا چند نکته وجود دارد:
محفظه خنک کننده را در خنک ترین قسمت خودرو حمل کنید. اگر خودروی شما مجهز
به سیستم خنک کننده است، سعی کنید محفظه را در قسمت جلویی خودرو و در کنار خود قرار دهید
هرگز محفظه را در صندوق عقب نگه ندارید زیرا در این قسمت هوا گرمتر است و ممکن است یخ داخل محفظه آب شود.
در کمپ و طبیعت، محفظه خنک کننده را در سایه نگهداری کنید.
تا حد امکان درب خنک کننده را بسته نگه دارید و از باز و بسته کردن مداوم آن خودداری کنید.
از دو محفظه خنک کننده استفاده کنید: یکی برای نوشیدنی و میان وعده و دیگری برای مصارف دیگر.
محفظه خنک کننده نوشیدنی بیشتر باز میشود و هوای سرد را خارج می کند.
در صورتی که محفظه خنک کننده گرم و هواس سرد آن خارج شود ممکن است مواد غذایی که نیاز به هوای خنک دارند فاسد شوند.
در صورت مصرف مواد غذایی فاسد امکان مسموم شدن شما وجود دارد
و از آنجایی که به مراقبتهای پزشکی دسترسی ندارید ممکن است بسیار خطرناک باشد.
در حالی که بسیاری از مردم حیوانات وحشی و آب و هوا را اصلی ترین خطرات
قابل توجه در طول سفر و کمپینگ می دانند، حقیقت این است که غذا و آب آلوده،
سوختگی با آتش و زحمی شدن با چاقو خطرناک تر از هر عامل دیگری هستند.
خطرات ناشی از این عوامل باید بسیار جدی گرفته شوند و باید در اسرع وقت توسط یک متخصص واجد شرایط پزشکی تحت مراقبت قرار گیرند.
دفعه بعد که عازم سفر می شوید، این نکات را در نظر داشته باشید
تا مطمئن شوید مجبور نیستید به دلیل تصادف ناگوار سفر خود را کوتاه کنید. ایمنی در دستان شماست!
نکات ایمنی آشپزی در طبیعت
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم