پنج ابزار مهم آشپزی در طبیعت که باید از آن اطلاع داشته باشید،
وقتی به طبیعت میروید غذا خوردن مقوله بسیار مهمی است که نباید آن را نادیده بگیرید.
زمانی که با کولهپشتی 15 کیلویی طبیعتگردی میکنید اشتهای شما مطمئناً بیشتر میشود.
از طرف دیگر، هنگامی که خورشید غروب میکند کارهای زیادی نمیتوانید در جنگل انجام دهید.
بنابراین، از نور طبیعی که در آخرین لحظه وجود دارد برای پختن غذای گرم و خوشمزه و برای خوردن در کنار آتش استفاده میکنید.
امروزه وسایل آشپزی بسیار خوبی وجود دارد که می تواند آشپزی را برای شما بسیار سرگرم کننده و جذاب کند.
مانند اکثر تجهیزات کمپینگ، ابزارهای آشپزی در اشکال، اندازه ها و قیمت های گوناگون ارائه می شوند.
فروشگاههای تجهیزات طبیعتگردی و فروشگاههای آنلاین ده ها اجاق، قابلمه، قطعات قاشق و چنگال،
ظروف و لوازم شوینده ارائه می دهند.
این تجهیزات برای رفع نیازهای مختلف در طبیعت و کمپ طراحی شدهاند.
اینکه چه نوع تجهیزی انتخاب می کنید به عوامل خاصی مانند
انواع وعده های غذایی که می پزید و اندازه گروهی که برای آنها غذا درست میکنید بستگی دارد.
البته بزرگترین عامل تعیین کننده برای انتخاب و خرید تجهیزات آشپزی نوع سفر شماست.
اینکه با اتومبیل خود سفر میکنید یا با کولهپشتی خود به طبیعتگردی میروید تاثیر زیادی بر نوع ابزاری که انتخاب میکنید دارد.
کارشناسان توصیه می کنند که کوهنوردان و کسانی که با کولهپشتی سفر میکنند
نباید بیش از 15 تا 25 درصد از کل توده بدن خود را روی پشت خود حمل کنند.
بنابراین هر گرم که از وزن وسایل آشپزی خود کم کنید، به شما در رسیدن به این هدف کمک می کند.
و از عذابی که ممکن است هنگام صعود به کوه و پیادهروی طولانی مدتی متحمل میشوید میکاهد.
پختن یک غذای خوشمزه در فضای باز و طبیعت با یک اجاق مناسب آسانتر میشود.
اجاقهای قابل حمل زیادی در بازار موجود است که شما میتوانید آنها را به هرجایی که میخواهید ببرید.
سه نوع اصلی اجاق تک شعله برای کوله گردها وجود دارد که بیشتر آنها کمتر از نیم کیلوگرم وزن دارند.
اجاق های سوخت مایع: این نوع اجاقها از سوخت های در دسترس مانند گاز سفید،
نفت سفید یا الکل استفاده می کنند، اما سوخت خوبی ندارند و نسبت به اجاق های دیگر نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارند.
هنگام خرید این نوع اجاقها باید وزن مخزن سوخت را نیز در نظر بگیرید.
اجاق گازهای فشرده: اجاقگازهای فشرده از بوتان، ایزوبوتان یا پروپان را به عنوان سوخت استفاده میکنند.
این نوع اجاقها در هوای سرد عملکرد خوبی ندارند اما روشن کردن آنها آسان است و براحتی میتوان دما را در آنها کنترل کرد.
اجاق گازهای فشرده نیاز به نگهداری و مراقبت زیادی ندارند و اجاق و مخزن سوخت آن وزن زیادی ندارند.
اجاق های سوخت جامد: این نوع اجاقها از چوب یا زغال به عنوان سوخت استفاده میکنند.
راه اندازی آنها آسان است و عملاً نیازی به تعمیر و نگهداری ندارند، اما دمای آنها را نمیتوان کنترل کرد.
برای گروههای بزرگ مناسب نیستند، اما تاشو هستند و وزن زیادی ندارند بنابراین میتوانید آنها را براحتی حمل کنید.
قبل از حرکت فراموش نکنید که حتماً کبریت یا فندک بههمراه داشته باشید.
در صورتی که قابلمه و تابه مناسب نداشته باشید داشتن اجاق برای شما فایدهای نخواهد داشت.
اندازه، نوع و تعداد قابلمه و تابهای که برای سفر با خود بهمراه میبرید
بستگی به سبک آشپزی شما و تعداد افرادی دارد که برای آنها غذا درست میکنید.
اگر در طول سفر فقط برای جوشاندن آب از قابلمه استفاده میکنید احتمالاً یک قابلمه کوچک برای شما کافی خواهد بود.
اما اگر میخواهید غذای متنوعتری درست کنید به یک قابلمه و ماهیتابه خوب احتیاج دارید.
برای گروه 1 تا 3 نفره یک قابلمه 1.5 و 2.5 لیتری مناسب است.
برای گروه های شش نفره، یک قابلمه 2 و 3 لیتری بهمراه داشته باشید.
برای گروههای هشت نفره یا بیشتر، یک قابلمه 2 لیتری و 4 لیتری را امتحان کنید.
قابلمه و تابه طبیعت گردی عمدتاً از سه جنس رایج ساخته می شوند:
ظروف ساخته شده از این فلز محکم، سبک و ارزان هستند.
با این حال، این نوع ظروف به راحتی خراشیده می شوند و غذا به سطح آنها می چسبد و تمیز کردن آنها دشوار است.
این ماده کمی مقاومتر از آلومینیوم است، اما وزن آن بیشتر و گرما را به خوبی توزیع نمی کند.
تیتانیوم: قابلمه هایی که از تیتانیوم ساخته می شوند مقاوم، سبکتر و تمیز کردن
آنها راحتتر از سایر فلزات است. قیمت آن در حد قیمت ظروف آلومینیومی است.
تمیز کردن قابلمهها و تابههایی که دارای پوشش های نچسب هستند راحتر است.
اما باید مراقب باشید که آنها را با اجسام تیز تمیز نکنید زیرا دچار خراشیدگی میشوند و کارایی خود را از دست میدهند.
ظروف کمپ و طبیعتگردی مانند فنجان، کاسه و بشقاب بسیار متنوع تر و بادوام تر از ظروفی هستند که در خانه استفاده می کنیم.
این ظروف برای صرفه جویی در فضا و اهداف متعدد طراحی شده اند تا در برابر شرایط و عناصر طبیعی دوام آورند.
آنها برای نوشیدن نوشیدنی هایی که برای بطری های معمولی بسیار داغ هستند
استفاده میشوند و حتی برخی از افراد آب را مستقیماً در آنها می جوشانند.
از فنجان ها نیز می توان برای اندازه گیری غذا یا مایعات استفاده کرد.
کوله گردهایی که به دنبال کاهش وزن تجهیزات خود هستند حتی می توانند داخل فنجان غذا بخورند.
کسانی که ترجیح میدهند در ظرف سنتی تر غذا بخورند ممکن است یک کاسه با خود ببرند.
بشقاب برای کسانی که در نزدیکی ماشین خود چادر میزنند مناسب است،
اما اکثر کوله گردها معتقدند بشقاب ابزاری لوکس است و با خود به سفر نمیبرند.
مانند قابلمه ها و تابه ها، ظروف نیز دارای جنسهای متفاوتی هستند.
فنجان ها و کاسه های ساخته شده از پلاستیکی مانند پلی پروپیلن به طور معمول وزن و قیمت پایینی دارند.
ظروف فولادی ضد زنگ کمی سنگین تر هستند و قیمت بالاتری دارند.
سبک ترین فنجان ها و کاسه ها از تیتانیوم ساخته میشوند، وزن آنها بسیار کم است اما نسبت به دیگر مواد قیمت بالاتری دارند.
پس از چند سفر، شما میتوانید تصمیم بگیرید که چه نوع ظروفی برای سفر و کمینگ را ترجیح میدهید.
در واقع انتخاب ظروف به نوع سفر شما بستگی دارد، اگر کولهگرد هستید
وزن ظروف برای شما اهمیت زیادی دارد، اما اگر با ماشین به کمپ میروید وزن ظروف برای شما دغدغه نیست
و میتوانید هر نوع ظرفی که میخواهید با خود به سفر ببرید.
زمانی که عجله دارید تا وسایل مورد نیاز خود برای سفر را آماده و جمع آوری کنید
قاشق و چنگال یکی از ساده ترین چیزهایی است که ممکن است فراموش کنید.
این ابزار ساده اما بسیار مهم آشپزی در شکلهای مختلف تولید می شوند و دارای جنسهای متنوعی هستند.
برخی دیگر دوکاره و ترکیبی از قاشق و چنگال هستند، یعنی چنگال در همان سر قاشق یا در انتهای دیگر است.
اینکه کدام گزینه را انتخاب کنید بستگی به تمایل شما برای کاهش وزن تجهیزاتی که حمل میکنید و نیازهای شما دارد.
وزن و قیمت نیز مانند قابلمه ها و ظروف عامل تعیین کنندهای در انتخاب و خرید قاشق و چنگال است.
برخی از قاشق و چنگالها بسیار سبک هستند و قیمت کمی دارند.
جنس بعضی از مدلها پلاستیکی است، قیمت پایینی هم دارند اما مستعد خراشیدگی هستند که می توانند خاک و باکتری را به خود جذب کند.
آلومینیوم به طور کلی سبک تر و با دوام تر است، اما هزینه آن کمی بیشتر است.
تیتانیوم همچنین سبک تر و بادوامتر است، اما در مقایسه با دیگر مدلها قیمت بالاتری دارد.
تا ظرف ها شسته نشوند و کنار گذاشته نشوند، وعده غذایی شما کامل نمیشود.
خوشبختانه وسایل نظافتی مخصوص کمپینگ طراحی شده است که قابلمه ها، ماهیتابه ها، ظروف و قاشق و چنگال شما را همانند روز اولی که خریداری کرده اید براق نگه می دارد.
برای شستن ظروف، ابتدا مقداری آب تمیز را با اجاق گاز خود گرم کرده و مقداری از آن در ظروف کثیف بریزید.
اگر بقایای غذا به ظرف چسبیده و تمیز نمیشود کمی مواد شوینده تجزیهپذیر در ظرف بریزید و سپس با اسفنج بشویید.
اما اگر غذایی به ظروف نچسبیده براحتی با اسفنج و آب گرم تمیز میشود.
آب موجود در ظروف را از صافی رد کنید تا بتوانید ذرات باقی مانده غذا را در کیسهای بریزید و در طبیعت رها نکنید.
در نهایت، ظروف خود را با دستمال خشک کنید یا روی دستمال بگذارید تا در هوا خشک شوند.
برخی از دستمالها از ترکیب پلی استر و نایلون تولید میشوند که به سرعت خشک و در اندازه های مختلف نیز تولید می شوند.
به یاد داشته باشید که ظروف را در فاصله 46 تا 61 متری از دریاچه یا نهر و محل کمپ خود بشویید
تا تاثیر منفی بر روی زیستگاه آبزی ها نداشته باشید و باعث جذب حیواناتی مانند خرسهای بزرگ به محل اقامت خود نشوید.
برای شستن ظروف چدنی توصیه میشود که در اجاق هیزمی یا فایرباکس خود آتش روشن کنید و تابه یا ظرف چدنی را روی آتش قرار دهید.
اجازه دهید که ظرف قرمز شود، این کار باعث میشود چربی در هر جایی که از تابه قرار دارد بیرون بیاید.
سپس با استفاده از انبر ظرف یا تابه را بچرخانید تا حرارت به تمام قسمتها برسد.
اجازه دهید ظرف همان جا روی آتش بماند تا زمانی که آتش خاموش شود.
فردا صبح که تابه خنک شد آن را بشویید، خشک کنید و دوباره روغن کاری کنید.
استفاده از ابزارها و ترفندهای مناسب برای آشپزی در طبیعت، آشپزی را برای شما به یک فعالیت سرگرم کننده تبدیل خواهد کرد.
با همین تجهیزات به روز و جدید آشپزی در طبیعت میتوانید غذاهای متنوع و خوشمزهای درست کنید و از خوردن آن در کنار دوستان و اطرافیانتان لذت ببرید.
قبل از رفتن به سفر تمام تجهیزاتی که نیاز دارید را بررسی کنید تا در روز سفر فراموش نکنید.
پنج ابزار مهم آشپزی در طبیعت
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم
تخفیف 10 تا 50 درصد در بخش شگفتانه سروکوه!!!
|