نکات ایمنی آشپزی در طبیعت
سپتامبر 9, 2021پنج ابزار مهم آشپزی در طبیعت
سپتامبر 11, 2021آماده سازی غذا برای طبیعت گردی
آماده سازی غذا یک گام اساسی در برنامه ریزی سفر و طبیعت گردی است.
هنگام آمادهسازی باید مطمئن شوید غذاهایی که بسته بندی می کنید در شرایط سفر و طبیعت گردی سالم بمانند،
به حداقل آماده سازی نیاز داشته باشند، تغذیه کافی برای شما را فراهم کنند و طعم خوبی داشته باشند.
مطمئناً تمایل ندارید موارد مهمی مانند قهوه صبحگاهی خود را فراموش کنید.
همچنین نمی خواهید مواد غذایی را خیلی کم یا زیاد بسته بندی کنید.
در اینجا چند نکته وجود دارد که هنگام برنامه ریزی غذا برای طبیعت گردی باید به آنها توجه کنید.
یافتن غذاهای مناسب طبیعت گردی
-
خرید محصولات خشک از خواربارفروشی ها
انواع متنوعی از غذاهای بسته بندی شده خشک وجود دارد که می توانید از مغازه های
خواربار فروشی یا فروشگاهها خریداری کنید که برای پیاده روی و طبیعت گردی ایده آل هستند.
برای صرفه جویی در هزینه می توانید از بازارهای محلی مواد غذایی زیادی تهیه کنید مانند:
گرانولا ،
شیر خشک فوری ،
تنقلات ،
تورتیلا ،
ماکارونی
رشته فرنگی پخته ،
برنج فوری ،
کره آجیلهای مختلف ،
میوه های خشک ،
آجیل و ادویه.
پیدا کردن اقلامی مانند سبزیجات خشک، لوبیا و عدس از قبل پخته و خشک شده ،
تخم مرغ کامل پودر شده ، پودر میوه ، کینوا فوری و غذاهای سالم و پرکالری که از مواد غذایی کامل و مواد ارگانیک تهیه شده اند ،
مانند برنج قهوه ای فوری ، و پودر شیر غیر لبنی کمی دشوار است اما می توان بصورت آنلاین ،
در فروشگاه های مواد غذایی مخصوص و بازارهای بین المللی آنها را یافت.
-
دستورهای آشپزی را پیشاپیش بخوانید
هنگام خرید غذای بستهبندی شده از فروشگاهها ،
دستور تهیه غذا که روی بسته بندی درج شده است را بخوانید تا در صورت لزوم، مواد مورد نیاز برای پخت غذا را تهیه کنید.
در حالت ایده آل ، شما به غذایی نیاز دارید که برای آماده شدن فقط با آب مخلوط شود.
برخی از مواد را میتوان با مواد غذایی دیگر جایگزین کرد،
مثلاً میتوان از روغن زیتون به جای کره و از سبزیجات خشک به جای سبزیجات تازه استفاده کرد.
-
جدول ارزش غذایی روی بسته را بررسی کنید
از قبل جدول ارزش غذایی هر محصول را بررسی کنید تا مشخص شود آیا کالری کافی دارد یا خیر.
نیاز به کالری بستگی به سفر و نیازهای فردی دارد. یک قانون خوب این است که به دنبال غذاهایی باشید که حداقل 100 کالری در هر گرم دارند.
-
به دنبال غذاهای فوری باشید
از غذاهای بسته بندی شده که زمان آماده شدن آنها بیش از 10 دقیقه طول می کشد، دوری کنید.
به دنبال غذاهایی باشید که زمان پخت آنها 10 دقیقه یا کمتر باشد ،
مخصوصاً برای سفرهای طولانی تر که به سوخت نیاز دارید.
پخت سریع یا فوری همیشه به معنای غذاهای بدون کالری و فرآوری شده نیست.
بسیاری از غذاهای کامل (به استثنای غلات بدون پوست ، لوبیای پخته ، برنج نپخته یا نیمه پخته) با جوشاندن در چند دقیقه کوتاه آماده میشوند.
بسته بندی مواد غذایی برای طبیعت گردی
-
مواد غذایی که از فروشگاه تهیه کردهاید را در کیسه زیپدار مجدد بستهبندی کنید.
بسته بندی مجدد غذا در کیسه های زیپ دار (اندازه ساندویچ) فضای مورد نیاز برای حمل و وزن را به حداقل می رساند.
مواد غذایی مورد نیاز برای 1 تا 2 وعده را در یک کیسه زیپدار آماده کنید.
اگر می خواهید کیسه کمی بادوامتر باشید میتوانید از کیسه فریزر استفاده کنید.
اگر به دنبال یک کیسه زیپدار با دوام بالا هستید،
کیسه های مخصوص بستهبندی مواد غذایی برای طبیعت گردی وجود دارند که از نظر حرارتی نیز بی خطر هستند.
این کیسه ها مخصوص طبیعت گردهایی ساخته شدهاند که برای نگهداری غذا به یک کیسه بادوام نیاز دارند.
اکثر غذاهای مناسب طبیعتگردی که در بازار وجود دارند دارای بسته بندی های بلند و بزرگ (به صورت ایستاده) هستند.
بنابراین قبل از سفر ، با باز کردن هر بسته ، خارج کردن غذا و بسته بندی مجدد در کیسه های زیپدار کوچکتر در فضا صرفه جویی کنید.
سپس می توانید غذاها را در کیسه بصورت مسطح بسته بندی کنید.
فراموش نکنید که دستور پخت غذا را روی بستهبندی یادداشت کنید.
برای بسته بندی مواد غذایی لزومی ندارد دستگاه وکیوم تهیه کنید
مگر اینکه بخواهید مواد غذایی را برای مدت طولانیتری(بالای یک سال) نگهداری کنید.
وکیوم کردن کیسه مواد غذایی برای سفر ضروری نیست حتی در برخی مواقع مشکل ساز هم میشود.
به علاوه استفاده از کیسهها وکیوم باعث تولید زباله بیشتر در مسیر میشود.
اما از کیسه های زیپدار می توان چندین بار برای سازماندهی وسایل ، خشک نگه داشتن لوازم الکترونیکی یا ذخیره ضایعات استفاده کرد.
- بر روی هر کیسه زیپدار برچسب بزنید
تاریخ ، نام غذا و مقدار آب مورد نیاز برای اضافه کردن ، زمان پخت یا هر دستور دیگری
را روی کیسه یا روی یک تکه کاغذ کوچک که می توانید داخل کیسه بگذارید بنویسید.
وعده های غذایی را بر اساس نوع آنها در کیسه های فریزرهای بزرگ یا کیسه های محافظ و ضد بو قرار دهید.
مرتب کردن مواد غذایی بر اساس وعده به شما انعطاف پذیری بیشتری می دهد تا بر اساس اشتهای خود تصمیم بگیرید که چه چیزی بخورید.
به عنوان مثال تمام مواد غذایی که برای وعده صبحانه آماده کردهاید را در یک کیسه و وعدههای ناهار و شام را در کیسههای دیگر قرار دهید.
موادی مانند
شکر ،
ادویه جات،
ترشی جات ،
داروها
ویتامین ها ،
سبزیجات خشک شده ، قهوه و بسته های چاشنی را در کیسه های جداگانه قرار دهید.
بهتر است قهوه را در دو کیسه قرار دهید یا آن را از بقیه مواد غذایی جدا کنید.
در غیر این صورت ، بوی قهوه به سایر مواد نفوذ کرده و طعم آنها را تحت تأثیر قرار می دهد.
مراقب باشید که وعده غذایی زیادی بهمراه نبرید به جای آن بهتر است میان وعده بیشتر با خود داشته باشید.
در این صورت اگر سوخت شما تمام شد یا از آشپزی خسته شدید، غذای برای خوردن خواهید داشت.
به یاد داشته باشید ، ما می توانیم 2 هفته بدون غذا ( یا بیشتر، بسته به ذخیره چربی بدن) زنده بمانیم،
اما نوشیدن آب بسیار مهم است. اگر آب شما تمام شد ، غذا نخورید! بدن شما برای هضم غذا به آب اضافی نیاز دارد.
بطور کلی گفته میشود که شما برای یک روز به 680 تا 900 گرم مواد غذایی نیاز دارید.
نکات دیگر در مورد بستهبندی مواد غذایی
-
قبل از بسته بندی ، غذایتان را بچشید! هیچ چیز بدتر از خوردن یک غذای بدمزه بعد از یک روز پرفعالیت نیست.
-
به برنامه روزانه خود فکر کنید. چه مواد غذایی مهمی را باید ببرید؟
-
چای/قهوه صبحگاهی ، دارو ، مولتی ویتامین و غیره.
-
برای سفرهای طولانی ، داشتن تنوع بسیار مهم است.
-
از غذاهایی استفاده کنید که بافت و طعم متنوعی دارند.
-
در حالی که سبزیجات کالری زیادی ندارند ، اما به تغذیه ،
-
بافت و طعم غذا کمک زیادی می کنند.
-
تنوع غذایی خوردن غذا را لذت بخشتر میکند و به شما کمک می کند تا نیازهای غذایی روزانه خود را برآورده کنید.
-
فرآیند خشک کردن، برخی از مواد مغذی موجود در غذای تازه را حذف می کند. از آنجا که در طبیعت گردی بیشتر از غذاهای خشک استفاده میکنید ، توصیه میشود رژیم غذایی خود را با مصرف روزانه مولتی ویتامین تکمیل کنید. این بیشتر مربوط به طبیعتگردیهای طولانی مدت یا کسانی است که رژیم مناسبی را در حین سفر رعایت نمی کنند.
-
همیشه یک وعده غذای خشک در خانه داشته باشید تا هر لحظه که تصمیم گرفتید به سفر بروید بتوانید غذا با خود ببرید. ماندگاری غذاهای خشک باعث می شود بتوان آنها را از قبل خریداری کرد.
-
فراموش نکنید که هنگام بازگشت از طبیعت هیچ چیزی جا نگذارید، زبالهها، کیسههای مواد غذایی و غذاهای استفاده نشده را در طبیعت باقی نگذارید.
پخت غذاهای بستهبندی شده برای طبیعت گردی
1.اجاق گاز طبیعتگردی
یک ست مخصوص آشپزی سبک که شامل اجاق طبیعت گردی، سوخت و وسایل آشپزی است تهیه کنید.
به دنبال لوازم پلاستیکی قابل استفاده مجدد یا وسایل تاشو باشید.
آلومینیوم سبک ترین و ارزان ترین فلز برای لوازم آشپزی است، اما ذرات غذا به آن می چسبند.
آب در تیتانیوم سریع به جوش میآید، اما غذا نیز به آن می چسبد.
بنابراین بهتر است لوازم آشپزی نچسب تهیه کنید زیرا به شما این امکان را می دهد
تا وعده غذایی خود را بدون هیچ سختی و آشفتگی در قابلمه بپزید.
اگر لوازم آشپزی نچسب ندارید، می توانید با اضافه کردن آب اضافی
به غذا از چسبیدن آن به قابلمه جلوگیری کنید بعد از آن هم میتوانید آب گوشت را میل کنید.
همچنین میتوانید وقتی آب را می جوشانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
مقدار کمی روغن، کالری مواد غذایی شما را افزایش میدهد و تمیز کردن آن را آسان تر می کند.
این روش وقتی از لوازم آشپزی آلومینیومی بدون روکش استفاده می کنید، بسیار موثر است.
2.روش پخت
سریع ترین روش برای پخت مواد غذایی خشک، خیساندن غذا در آب جوش است.
برای این کار، آب جوش را مستقیماً روی مواد بریزید ، هم بزنید،
روی آن را بپوشانید و بگذارید مخلوط به مدت 10 دقیقه در همان حالت بماند.
برای غذاهایی مانند پاستا که زمان پخت آنها طولانیتر است ، مواد خشک را در آب کافی بریزید
(نسبت 1 قسمت غذای خشک به 1-1.5 آب معمولاً خوب است) و بگذارید با هم بجوشند، سپس اجاق را خاموش کرده و اجازه دهید غذا در آب داغ خیس بخورد.
-
همیشه قابلمه را با یک درپوش بپوشانید ، بنابراین حرارت بیشتری به غذای شما میرسد و زودتر میپزد.
-
هنگام سرو غذا ، غذا را در یک قابلمه عایق بریزید و با کلاه یا ژاکت خود آن را بپوشانید تا گرم باقی بماند.
3.شستن ظروف
-
سعی کنید ظروف آشپزی خود را فقط با آب و یک اسفنج کوچک تمیز کنید. غذاهای خشک از قبل پخته شده اند و بقایای زیادی از خود به جا نمیگذارند زیرا شما فقط آنها را داغ می کنید.
-
یک اسفنج ظرفشویی را در خانه به مربع های مساوی یا یک سوم یا کوچکتر برش بزنید و تقسیم کنید. در صورت نیاز به استفاده از مواد شوینده ، همیشه از کمترین مقدار (1 قطره) و از نوع تجزیهپذیر استفاده کنید. کمی آب اضافه کنید، بشویید و سپس اجازه دهید ظروف در هوا خشک شوند.
-
بقایای باقیمانده از شستن ظروف را روی یک نقطه از زمین نریزید، در عوض آن را در اطراف پخش کنید.
با برنامهریزی و آماده سازی همه مواد و تجهیزات، شما در طول سفر با مشکل جدی روبهرو نمیشوید.
اگر همه موارد را قبل از سفر برنامهریزی و اماده کنید در طول سفر دچار آشفتگی نخواهد شد،
زیرا همه چیز را پیشبینی کردهاید و میتوانید به انجام فعالیتهای مورد علاقه خود در طبیعت بپردازید.
دیگر نیازی نیست بیشتر زمان خود را صرف پیدا کردن و آماده سازی مواد غذایی برای آشپزی کنید.
البته فراموش نکنید که هنگام آمادهسازی مواد غذایی باید نوع سفر، مدت زمان سفر و ماندن در طبیعت را در نظر داشته باشید.
اگر با گروه سفر میکنید و تهیه غذا بر عهده شماست بهتر است از ملاحظات غذایی تمام گروه مطمئن شوید،
چون ممکن است برخی افراد به بعضی از مواد غذاییها حساسیت داشته باشند.
آماده سازی غذا برای طبیعت گردی
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم
ملزومات کمپینگ، طبیعت گردی و آشپزی در طبیعت