این مقاله هر آنچه که باید درباره تهیه غذا در فضای باز بدانید را به شما ارائه میدهد.
برای هر فردی بهترین غذا و نوشیدنی در کمپینگ معنی متفاوتی دارد.
البته متفاوت بودن آن باز بستگی به این دارد که در کمپ هستید یا با کولهپشتی سفر میکنید.
در این مقاله نکات خوبی برای آشپزی و غذا خوردن در طبیعت ارائه میشود
با فرا رسیدن فصل تابستان و گرم شدن هوا، رفتن به طبیعت،
کمپ و آشپزی در فضای باز از جمله فعالیتهایی است که همه به آن علاقه دارند.
برای این که بتوانید از این فعالیتها بیشترین لذت را ببرید باید برای آن آمادگی داشته باشید.
در صورت عدم آمادگی برای کمپ و طبیعت گردی مطمئناً نمیتوانید از آن لذت ببرید.
رفتن به پیک نیک به طور کلی کمی آسانتر است.
زیرا کافی است وسایل را حمل کنید و به محل مورد نظر بروید.
پختن غذا در هنگام کمپینگ نیز چندان دشوار نیست، به شرطی که برخی دستورالعمل های کلی را دنبال کنید.
برنامهریزی به عنوان اولین گام برای رفتن به کمپ و طبیعت امری بدیهی و ضروری است و باید به آن توجه زیادی شود.
مطمئناً به همراه نداشتن تجهیزات ضروری در وسط ناکجاآباد باعث تمام شدن زندگی و دنیا نمیشود اما به طرز باورنکردنی میتواند ناامیدکننده باشد.
علاوه بر برنامهریزی اصلی شما باید یک برنامه پشتیبان
نیز داشته باشید تا بتوانید تصمیم بگیرید که در صورت مناسب نبودن شرایط آب و هوایی چه باید کرد.
اگر باران شدیدی میبارد و امکان روشن کردن آتش وجود ندارد بهتر است علاوه بر کبابپز و اجاق هیزمی،
اجاق گاز پروپانی نیز به همراه داشته باشید تا بتوانید برای پخت غذا از آن استفاده کنید.
سایهبان قابل حملی برای محافظت از اجاق داشته باشید یا حداقل مقداری تنقلات با خود ببرید تا گرسنه نمانید.
بهتر است لیست کاملی از همه چیزهایی که برای سفر به آنها نیاز دارید (حتی وسایل بی اهمیت و ساده) تهیه کنید.
لیست خود را حتماً دوبار بررسی کنید.
قوانین جهان به شما نشان خواهد داد که باز در آخر متوجه میشوید چیزی را فراموش کردهاید.
مقالات و کتابهای زیادی در زمینه برنامهریزی، بسته بندی،
چیدمان و آشپزی در کمپ وجود دارد که توصیه و راهنماییهای خوبی ارائه میدهند.
علاوه بر آن دستور پخت غذاهای متنوع و خوشمزهای نیز وجود که قبل از رفتن به سفر میتوانید آنها را بررسی کنید.
اگر با اتومبیل خود به کمپ یا فقط به سفر یک روزه می روید، میتوانید یک محفظه خنک کننده لوکس با خود ببرید.
البته این محفظه آنقدرها هم که انتظار دارید بزرگ نیستند، به خصوص اگر آن را با نوشیدنی ها پر کنید.
به همین دلیل بهتر است برای سفرهای طولانیتر برای نوشیدنیهای خود محفظه خنک کننده جداگانه و مخصوص بیاورید.
البته بخاطر داشته باشید که ترفند قدیمی استفاده از
بطریهای یخ زده به عنوان بسته های یخ (و بعداً برای نوشیدن) هنوز ترفند خوبی است.
گرچه بطری های پلاستیکی از نظر محیط زیستی ایده خوبی نیستند.
شما می توانید چیزهای دیگر از جمله گوشت و برنج پخته شده را منجمد کنید.
این غذاها را در کیسه های پلاستیکی زیپدار که به ماندگاری بیشتر آنها کمک میکند بریزید و در محفظه قرار دهید.
این کار باعث سرد ماندن دمای خنک کننده میشود.
سعی کنید همه چیزهایی که باید در خنک کننده قرار گیرند را از قبل منجمد کنید تا دمای خنک کننده پایین نیاید.
موادی که میخواهید در روزهای پایانی کمپ استفاده کنید را در قسمت پایینی خنک کننده قرار دهید.
همه مواد غذایی را به ترتیب زمان استفاده و نوع آن بصورت لایه لایه در محفظه بگذارید.
بنابراین نیازی نیست برای پیدا کردن مواد غذایی مورد نظر خود کل خنک کننده را بهم بریزید.
بهتر است ابتدا یک لایه یخ در انتهای محفظه قرار دهید بعد یک لایه مواد غذایی که به خوبی بستهبندی شده است را روی یخها بگذارید.
هر گوشهای از محفظه را با یخ پر کنید تا هیچ نقطه خالی وجود نداشته باشد.
توجه داشته باشید که درب محفظه خنک کننده را فقط در موارد ضروری باز کنید تا هوای سرد از آن خارج نشود.
همچنین بهتر است که محفظه را در سایه نگه دارید تا خنک بماند.
توصیه میشود که قبل از رفتن به سفر محفظه خنک کننده را حداقل یک روز قبل از حرکت در محیط خنکی قرار دهید تا برای سفر خنک باشد.
اگر با خودرو خود به کمپ و سفر میروید هیچ محدودیتی برای بردن تجهیزات به کمپ ندارید.
اما اگر در حال کولهگردی هستید یا برای رسیدن به کمپ باید مقداری از مسیر را پیادهروی کنید باید تجهیزات ساده و کمی با خود ببرید.
شما بر اساس شرایط خود و نوع سفر باید تجهیزاتی انتخاب کنید که مناسب شما باشد.
اگر با اتومیبل به سفر رفتهاید پس لازم نیست نگرانی بابت وزن و اندازه تجهیزات داشته باشد.
اما اگر با کولهپشتی سفر میکنید و باید مسافت زیادی پیادهروی کنید بهتر است حداقل تجهیزات را با خود ببرید.
تا جایی که ممکن است باید تجهیزاتی انتخاب کنید که سبک و جمع و جور باشند و فضای زیادی در کوله شما اشغال نکنند.
اگر وزن و قابلیت جابجایی برای شما مسئله و نگران کننده نیست،
میتوانید ظروف چدنی خود را به همراه ببرید مخصوصاً اگر میخواهید روی آتش آشپزی کنید.
ظروف چدنی سنگین هستند اما برای آشپزی در طبیعت گزینه بسیار خوبی هستند زیرا دوام بالایی دارند.
بنابراین اگر با اتومبیل هستید در بردن یک قابلمه یا تابه چدنی شک نکنید.
اگر ترجیح می دهید غذایی درست کنید که به قابلمه یا تابه نیاز نداشته باشد بهتر است سیخ برای درست کردن کباب به همراه داشته باشید.
حتی میتوانید سالادهای آماده، انواع ماکارونی یا ساندویچ هایی که نیاز به گرم کردن ندارند با خود ببرید.
علاوه بر آن، با استفاده از فویل میتوان غذاهای متنوع و زیادی روی آتش درست کرد.
با استفاده از این غذاها و روشهای پخت میتوان تجهیزات مورد نیاز و تمیزکاری را به حداقل رساند.
اگر به آشپزی در کمپ علاقه دارید، مجموعه ای از وسایل آشپزی سیلیکونی مقاوم به حرارت مانند یک قاشق بزرگ، کاردک و انبر، برای شما بسیار کاربردی خواهد بود.
تخته برش را فراموش نکنید، مگر اینکه تمام گوشت ها و سبزیجات را قبل از سفر، در خانه آماده، خرد و بستهبندی کنید.
چاقوهای سرامیکی برای کمپ نیز بسیار مناسب هستند.
این چاقوها سبک، تیز و غالباً دارای غلاف پلاستیکی برای محافظت از تیغه هستند.
بنابراین یکی از آنها را حتماً در لیست تجهیزات ضروری خود برای کمپ قرار دهید.
وقتی نوبت به سرو غذا می رسد، بشقاب های کاغذی،
قاشق و چنگالهای پلاستیکی وسوسه انگیز هستند،
اما میتوانید با انتخاب موارد سبکتر و چند بار مصرف، هم در فضا صرفهجویی کنید و هم به حفظ محیط زیست کمک کنید.
ظروف ملامین، چدن، سیلیکونی و آلومینیومی به دلیل وزن پایین و دوام بسیار بالایی که دارند بهترین گزینه برای استفاده در کمپ و طبیعت هستند.
علاوه بر این مزیتها، این ظروف ظاهر زیبایی دارند و به شما حس خوبی میدهند.
از آنجا که شما باید همه این وسایل را تمیز کنید، حتماً یک تشت یا وان تاشو که مخصوص شستن ظروف هستند را تهیه و با خود به کمپ و طبیعت ببرید.
حتی اگر کمپ شما دارای منبع آب سالم است، بهترین کار این است که چند مخزن آب همراه داشته باشید.
همچنین بهتر است که یک سیستم تصفیه آب نیز به تجهیزات کمپ خود اضافه کنید.
با دستگاه تصفیه آب میتوانید در مواقع ضروری که به آب سالم دسترسی ندارید آب رودخانه را تصفیه کنید و بنوشید.
محیطی که میخواهید در آنجا آشپزی کنید را باید در نظر بگیرید.
باید توجه داشته باشید که در جنگل میخواهید غذا بپزید یا در ساحل یا در برف.
هر کدام از این مکانها شرایط خاص خود را دارند و شما هنگام آشپزی باید این شرایط را در نظر داشته باشید.
اگر در جنگل آشپزی میکنید ممکن است هر اتفاقی بیافتد، در ساحل ممکن است ماسهها پخت برخی از غذاها را دشوار کند.
در برف باید غذای گرمی انتخاب کنید که نیازی به خرد کردن و آماده سازی زیاد نداشته باشد زیرا تکان دادن انگشتها در هوای سرد بسیار دشوار است.
اکثر مکانهای کمپ و مناطق مخصوص پیک نیک دارای میزهای مخصوص برای آشپزی هستند مگر اینکه در طبیعت در حاله کولهگردی باشید.
به جای اینکه همه وسایل و مواد غذایی خود را روی میز پخش کنید چند لحظه وقت بگذارید و آنها را سازماندهی کنید.
حداقل یک فضای کوچک را به آماده سازی و سرو غذا اختصاص دهید.
حتما رومیزی با خود به همراه داشته باشید و آن را روی میز پهن کنید،
در این صورت اگر مواد غذایی شما بر روی میز افتاد آلوده نمیشود.
رومیزی مشماعی به اندازه کافی محکم است و پاره نمیشود،
جمع کردن آن آسان است و می توانید آن را براحتی تمیز کنید.
بنابراین دیگر لازم نیست تلاش کنید تا در بین کارتهای بازی و کتابهای پخش شده روی میز فضایی برای تخته برش خود پیدا کنید.
در صورت نیاز میتوانید تخته برش، بشقاب یا تشت ظرفشویی
را روی سنگ های صاف یا کنده های درختان که داری سطح صافی هستند قرار دهید.
همچنین می توانید یک میز تاشو کوچک برای استفاده
در محل آشپزی خود به همراه داشته باشید تا کاملاً دور از دسترس باشد و بدون مزاحمت کار خود را انجام دهید.
اگر قصد دارید آشپزی کنید به آتش نیاز دارید.
برای داشتن آتش میتوانید از اجاق هیزمی، فایرباکس یااجاق گازی استفاده کنید.
اگر با کاروان خود سفر کردهاید احتمالاً به اجاق برقی دسترسی دارید.
اگر تصمیم دارید که روی آتش مستقیم آشپزی کنید باید مطمئن شوید جای که میروید امکان جمع آوری هزیم وجود دارد.
در غیر این صورت بهتر است از خانه با خود هیزم ببرید و مطمئن شوید که کمپ به شما اجازه میدهد آتش روشن کنید.
برخی از کمپها قوانین محکمی در مورد روشن کردن آتش در طبیعت دارند.
اگر مطمئن شدید که اجازه روشن کردن آتش را دارید باید مقدار زیادی کبریت یا فندک به همراه داشته باشید.
اگر قبلاً آتش روشن نکردهاید بهتر است قبل از رفتن به کمپ چند بار تمرین کنید تا در آنجا با مشکلی روبهرو نشوید.
بعلاوه، اگر به مهارت های خود اطمینان ندارید، بهتر است دستورالعمل روشن کردن آتش را با خود ببرید.
اگر مطمئن نیستید که کبابپز شما دارای رنده یا توری است بهتر است سیخ، توری یا فویل به همراه داشته باشید.
تقریباً میتوان انواع کبابها را روی آتش درست کنید.
اگر امکانات و فضای کافی دارید میتوانید یک کبابپز کوچک قابل حمل با خود ببرید.
فراموش نکنید که هیچ گاه آتش را بدون مراقب رها نکنید زیرا امکان آتش سوزی در طبیعت وجود دارد.
کافی است باد ملایمی بوزد و خاکسترهای آتش را پخش کند و آتش سوزی بزرگی به راه اندازد.
قبل از اینکه آتش را بدون مراقب رها کنید، مطمئن شوید که کاملاً خاموش شده است.
برای خاموش کردن آن میتوانید مقداری آب روی آن بپاشید تا تمام خاکسترها را بپوشاند.
یا میتوانید با بیل مقداری خاک بر روی آتش بریزید و با یک چوب یا میله آن را هم بزنید تا کامل خاموش شود.
برای سفرهای کوله پشتی و هر شرایطی که ممکن است نتوانید آتش روشن کنید، اجاق گاز پروپان بهترین گزینه است.
حتی اگر با ماشین به کمپ میروید هم میتوانید از اجاق پروپانی استفاده کنید زیرا می توانید صبحها خیلی سریع برای قهوه آب را بجوشانید.
اجاقی که برای سفر انتخاب میکنید باید حتی در شرایط نامطلوب (باد شدید، سرمای شدید) نیز عملکرد خوبی داشته باشد.
علاوه بر آن بایستی بتوان انواع قابلمه و ماهیتابه را روی آن قرار داد.
اگر با اتومبیل به کمپ میروید می توانید از اجاق چند شعله استفاده کنید.
در هر صورت، مطمئن شوید سوخت کافی برای پختن تمام وعده های غذایی خود دارید.
ممکن است نخواهید به تمیز کاری فکر کنید، اما مسئله مهم و ضروری است که باید آن را انجام دهید.
بنابراین بهتر است برای آن آماده باشید.
برای شستشوی ظروف بهتر است تجهیزات زیر را به همراه داشته باشید:
دو سطل (یکی برای خیساندن ظروف و دیگری برای شستشو)، اسفنج،
سیم ظرفشویی، دستمالو یک یا چند حوله میکروفیبر بسیار جاذب برای خشک کردن ظروف.
داشتن مقدار زیادی دستمال کاغذی و مواد شوینده سازگار با محیط زیست و زیست تخریب پذیر نیز ضروری است.
قبل از شستن وسایل آشپزی و بشقابها تا آنجا که ممکن است غذا و بقایای غذا را بردارید.
ظروف را با حوله های کاغذی خوب تمیز کنید و سپس در سطلی که مواد شوینده دارد قرار دهید تا خیس بخورد.
دستمالهای کاغذی را میتوانید در آتش بسوزانید.
بعد از اینکه ظروف خیس خوردند انها را به سطل دیگر منتقل و آبکشی کنید.
پس از آن هرگونه قابلمه و تابه را بشویید، زیرا آنها بیشتر از بشقابها و دیگر ظروف کثیف هستند.
برای خشک کردن می توانید از یک حوله میکروفیبر استفاده کنید، یا اجازه دهید در هوای آزاد خشک شوند.
در صورت امکان از جا ظرفیهای قابل حمل استفاده کنید و ظروف را در آن قرار دهید تا خشک شوند.
در هر صورت فراموش نکنید که ظروف حتماً باید خشک شوند زیرا در این حالت احتمال آلوده شدن آنها خیلی کمتر میشود.
همچنین ضروری است که تمام ضایعات غذایی خود را به درستی دفع کنید.
در وهله اول میتوانید باقیماندههای غذا را در ظروفی که قابل استفاده هستند قرار دهید.
هرگونه زباله ای که تولید میکنید را باید در سطل های مخصوص بریزید و هرچه می توانید را بازیافت کنید.
یا اگر واقعاً در طبیعت هستید و سطل زباله وجود ندارد باید زبالهها را جمع آوری کنید و با خود برگردانید.
اگر در منطقه ای هستید که محل زندگی خرسهاست، کیسه های زباله را ببندید،
مواد غذایی و زباله را در کیسه های مقاوم به خرس قرار دهید و به درختی آویزان کنید.
همچنین ظروف آب را از محل کمپ دور کنید تا باعث جذب حیوانات نشود.
راهنمای مفید برای آشپزی در کمپ
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم