چگونه کوکسا بسازیم
سپتامبر 19, 2021راهنمای مفید برای آشپزی در کمپ
سپتامبر 19, 20219 دستورالعمل حرفه ای برای آشپزی در کمپ
9 دستورالعمل حرفه ای برای آشپزی در کمپ، احتمالاً برای شما هم پیش آمده است که برای فرار از زندگی شهری، شلوغی و استرس کار تصمیم گرفتهاید به فضای باز و طبیعت بروید تا به آرامش برسید.
در این چند روزی که در طبیعت هستید نباید غذا خوردن را فراموش کنید.
آشپزی و غذا خوردن در طبیعت برای بسیاری از افراد سرگرمکننده و جالب است.
اما برای برخی از افراد و همچنین کسانی که تازه شروع به کمپینگ و طبیعت گردی کردهاند میتواند چالش برانگیز و دشوار باشد.
شاید به این فکر کنید که چگونه بدون تجهیزات آشپزخانه میتوان آشپزی کرد، باید به شما بگوییم در صورتی که همه چیز را از قبل برنامهریزی کنید این مسئله امکانپذیر است.
درست است دیگر از امکانات و تجهیزات مدرت در طبیعت خبری نیست و گاهی شما مجبور میشوید روی آتش غذای خود را درست کنید.
درست کردن غذا روی آتش طعم خوشمزه و خاطرهانگیزی به غذا میدهد که هرگز فراموش نخواهید کرد.
در حین درست کردن غذا یا خوردن آن میتوانید با دوستان یا خانواده خود معاشرت و گفتگو کنید و از اوقات خوش خود لذت ببرید.
در صورتی که نکات گفته شده در این مقاله را رعایت کنید میتوانید هر نوع غذایی که میخواهید در کمپ و طبیعت درست کنید.
در این حالت آشپزی از فعالیت چالشی و سخت به کاری سرگرمکننده برای شما تبدیل میشود.
این مقاله به شما کمک میکند تا برای آشپزی در طبیعت آماده شوید و بتوانید از آشپزی در آنجا لذت ببرید.
-
نکته حرفه ای برای آشپزی در کمپ
-
غذاهای ساده درست کنید.
-
تا جایی که ممکن است غذا را از قبل آماده کنید.
-
وعدههای غذایی را برنامه ریزی و مواد غذایی را به خوبی بستهبندی کنید.
-
ماندگاری یخ را بیشتر کنید.
-
غذاهای آماده را تازه و سریع بخورید.
-
محل کمپ را تمیز نگه دارید.
-
از مواد غذایی که در طبیعت وجود دارد استفاده کنید.
-
روش پخت مناسب برای سفر خود را انتخاب کنید.
-
از نکات ایمنی اولیه در مورد مواد غذایی آگاه باشید.
غذاهای ساده بخورید
شاید شما در طبیعت برای شام، گوشت کبابی خاصی بخواهید اما اگر آن را با امکانات و تجهیزاتی که لازم است درست نکنید ممکن است آن چیزی که میخواهید نشود.
بنابراین بهتر است انتظارات خود را بر اساس واقعیت، بودجه، امکانات و تجهیزاتی که با خود در طبیعت بههمراه دارید تطابق دهید و غذای خوشمزهای را با شرایط و امکانات موجود درست کنید.
بسته به نوع سفر شما ممکن است فقط یک اجاق تکه شعله بهمراه داشته باشید یا تمام تجهیزات یک آشپزخانه، کبابپز و اجاق چند شعله، اما مهم نیست که چه تجهیزاتی به همراه دارید.
صرف نظر از هر امکاناتی که داشته باشید باید مطمئن شوید که غذایی که برنامهریزی کردهاید و آماده میکنید برای شما کارساز باشد.
اگر اجاق شما از نوع جتی تک شعله است، میتوانید فقط یک قابلمه میتوانید روی آن بگذارید یا اگر خیلی سریع باشند در 2 قابلمه میتوان غذا پخت.
صبحانهای انتخاب کنید که برای درست کردن آن فقط به یک قابلمه آب جوش نیاز باشد و از آن برای تهیه قهوه و اوت میل استفاده کنید.
اگر تجهیزات بیشتری در اختیار دارید انتخابهای بیشتری خواهید داشت اما باید به خودتان لطف کنید و تا جایی که ممکن است همه چیز را ساده آماده کنید تا بتوانید زمان بیشتری را برای استراحت صرف کنید.
زیرا این چیزی است که بخاطر آن به کمپ و طبیعت آمدهاید.
غذاها را از قبل آماده کنید
همیشه اینطور به نظر می رسد که برای آماده شدن و رفتن به کمپ و طبیعت کارهای زیادی وجود دارد.
کانلاً طبیعی است اگر بخواهید همه چیز را داخل ماشین بیندازید و در کمپ از آن استفاده کنید.
اما ما به شما توصیه میکنیم قبل از خروج از خانه وقت بگذارید و تا آنجا که ممکن است غذای خود را آماده کنید.
سبزیجات را خرد کنید و در کیسه بگذارید.
مواد لازم را اندازه گیری و بر اساس وعده غذایی جا دهید.
گوشت خام را تکه کنید و چاشنی بزنید، آن را در دو کیسه بستهبندی کنید و در محفظه خنک کننده قرار دهید.
تخم مرغ ها را در جای مناسب بگذارید که نشکنند.
مخلوط پنکیک را آماده کنید تا در کمپ نیازی به کار اضافه نباشد.
به سه دلیل باید غذا و مواد غذایی را از قبل آماده کنید: 1(برای صرف زمان بیشتر با دوستان یا خانواده، استراحت و ماهیگیری 2) برای کم کردن حجم وسایل مورد نیاز خود 3) برای ایمنی غذا.
آماده سازی غذا در کمپ هرگز به اندازه آماده سازی آن در خانه کارآمد نخواهد بود.
علاوه بر این، برای تهیه غذا به چیزهای زیادی نیاز است که ممکن است فراموش کنید بعضی از وسایل را به کمپ ببرید.
هنگامی که برای رفتن به کمپ عجله دارید ابزاری مانند تخته برش، چاقو، کاسه، انبر، قابلمه و تابه، ادویهجات، لیوان های اندازه گیری، سینک ظرفشویی با آب جاری و صابون را ممکن است به راحتی فراموش کنید.
اگر غذای خود را در خانه آماده کنید، می توانید بیشتر این وسایل را در خانه بگذارید.
اگر گوشت خام را کمپ آماده کنید بعد از آن شستن دست و تمیز کردن تخته برش بدون آب گرم کار بسیار مشکلی است.
آماده سازی همه مواد اولیه از قبل، به معنی آشفتگی کمتر در کمپ است.
همچین باعث جذب حشرات و مگسها نیز نمیشود.
برنامهریزی و بستهبندی
زمانی که ذهنتان آرام است و دچار آشفتگی نیستید لیستی از تجهیزات مورد نیاز در کمپ را تهیه کنید.
در یک مکان آرام با دفترچه یادداشت بنشینید و هر وعده غذایی که قرار است در کمپ داشته باشید را مرور کنید.
هر ابزاری که برای آشپزی و سرو غذا نیاز دارید مانند کاردک، انبر، قابلمه بزرگ، قابلمه کوچک، ماهیتابه، اجاق، سوخت، بشقاب، ادویهجات، سس تند، لیمو. همه اینها را در قالب یک لیست بنویسید.
هنگام برنامه ریزی برای وعده های غذایی خود در سفر، باید مدت زمان ماندگاری یخ را در نظر بگیرید.
یخ در محفظه خنک کننده معمولی در صورت رعایت همه نکات، احتمالاً 2 تا 3 روز ماندگاری خواهد داشت.
با اینحال ترکیبی از تنقلات و انواع مواد غذایی خشک، چیپس، ماکارونی، برنج، تورتیلا، مخلوط سوپ خشک، تن ماهی، کنسرو لوبیا (اگر نگران وزن نیستید) و پودر شیر خشک برای قهوه بههمراه داشته باشید.
اگر فضای کافی دارید میتوانید سبزیجات و میوههایی را که میشود تا چند روز در دمای اتاق نگهداری کرد (گوجه فرنگی، سیب زمینی، فلفل، کدو، کلم، آووکادو و بیشتر میوه ها) را با خود به کمپ ببرید.
نوشیدنی ها باید در محفظه خنک کننده مخصوص خود نگهداری شوند، زیرا هر بار که شما در خنک کننده را برای برداشتن نوشیدنی باز میکنید دمای خنک از محفظه خنک کننده غذا خارج میشود.
اگر درجه حرارت شبانه خنک و کم باشد لازم نیست برای نوشیدنیها محفظه جداگانه داشته باشید و کافی است نوشیدنیها را در طول روز در سایه بگذارید.
شاید هنگام شب نوشیدنیهای خیلی خنک نباشند اما ارزشش را دارد.
ماندگاری یخ را بیشتر کنید
یکی از ترفندهایی که برای ماندگاری بیشتر یخ میتوان انجام داد، آماده سازی و منجمد کردن وعده های غذایی و استفاده از آنها به عنوان یخ در محفظه خنک کننده است.
این ترفند برای غذاهای گوشتی، پروتئینی و صبحانه عالی است.
غذاهای یخ زده برای شب دوم، سوم یا چهارم سفر خود را در قسمت پایین محفظه قرار دهید.
البته باید مدل محفظه خنک کننده را هم در نظر داشته باشید و آن را زیاد با مواد یخ زده پر نکنید زیرا ممکن است میوهها و سبزیجات شما یخ بزند.
صبح، وعده غذایی که قصد دارید برای شام بپزید را بررسی کنید و در صورت لزوم آن را بیرون بیاورید تا یخ آن ذوب شود.
بهتر است برای کمپینگ تکه های یخ نخرید.
تکههای یخ بیفایده هستند زیرا در عرض 1-2 روز ذوب می شوند و نمیتوان آنها را داخل نوشیدنی انداخت.
هرگز از یخ شناور در محفظه خنک کننده برای نوشیدنیهای خود استفاده نکنید زیرا از نظر بهداشتی اصلاً صحیح نیست.
اگر برای نوشیدنیهای خود یخ نیاز دارید، مکعب های یخ را در یک کیسه زیپ دار قرار دهید و فقط برای این منظور از آن استفاده کنید.
به جای یخ مکعبی از بلوکهای یخ استفاده کنید زیرا دوام بیشتری دارند.
خودتان میتوانید در خانه آب را در قوطی آبمیوه بریزید و بلوک یخ درست کنید و در هزینههای خود نیز صرفهجویی کنید.
با این روش آب در محفظه نیز نشت نمیکند.
غذاهای آماده را اول بخورید
در صنعت رستوران داری، غذاهای آماده خطرناک ترین غذاهایی هستند که منجر به بیماری میشوند.
این نوع غذاها گرم نمی شوند و اغلب حاوی موادی مانند مایونز، تخم مرغ پخته، محصولات گوشتی یا لبنیات هستند.
به سالاد سیب زمینی، سالاد تخم مرغ، سس سالاد، سبزیجات خرد شده، بوقلمون، ساندویچ و غیره فکر کنید.
وقتی در کمپ هستیم، تمایل داریم بیشتر غذاهای تازه بخوریم نه فقط کنسرو لوبیا، اما در عین حال نمیخواهید برای هر وعده غذا درست کنید.
با این حال بهتر است این غذاهای آماده را در روز اول و دوم کمپ که هنوز محفظه خنک کننده دمای خوبی دارد مصرف کنید.
مواد غذایی مانند سالسا، ماست، پنیر (مخصوصاً سخت)، سالامی سفت، مواد تخمیر شده، خیارشور و کره برای 1-2 روز در محفظه خنک کننده که دمای آن رو به گرم شدن است هم دوام میآورند.
البته تا زمانی که این مواد غذایی به میکروب های دست شما، سطوح و بقیه ابزار آلوده نشده باشند.
فراموش نکنید که حتماً دمای خنک کننده را بررسی کنید، دمای آن باید زیر 5 درجه باشد.
اگر دمای آن برای یک روز 7 درجه هم بود ایرادی ندارد.
غذاهای آماده اگر برای مدت طولانی در دمای 7 یا بالاتر نگهداری شوند خراب میشوند و نباید از آنها استفاده کرد.
بهتر است یک دماسنج تهیه کنید و در محفظه خنک کننده قرار دهید.
زمانی که از دماسنج استفاده میکنید متوجه میشوید که خنک کننده با چه سرعتی به دمای گرم و خطرناک برای مواد غذایی میرسد.
هر چیزی که بعد از سفر در خنک کننده باقی مانده است باید دور ریخته شود مگر اینکه دمای کولر در تمام طول مدت سفر 5 درجه یا کمتر بوده است.
محل کمپ را تمیز نگه دارید
اگر قبل از سفر قسمت اعظم غذای خود را در خانه آماده کرده باشید تمیز نگه داشتن کمپ بسیار راحت است.
با این حال، ظروفی که باید شسته شوند، بسته های مواد غذایی، زباله، بوی غذا که روی آتش پخته می شود و … وجود دارد که باعث جذب مگس، زنبور، موش و حتی خرس میشوند.
برای اینکه کمپ و طبیعت را تمیز نگه دارید بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:
-
همیشه در محلی دور از چادر آشپزی کنید و ظروف را بشویید. بهتر است این فاصله در حدود 3 متر باشد.
فضای غذاخوری وآشپزی باید از فضای خواب شما جدا باشد.
- آبی که در آن ظروف را شستهاید را تا آنجا که ممکن است در محلی دورتر از کمپ خالی کنید.
میتوانید ظرفهای خود را در نهرها، رودخانهها یا دریاچههای دورتر از کمپ با حداقل 3 متر فاصله بشویید.
-
دست ها و صورت خود را قبل از خواب بشویید.
آیا می دانستید خرس ها بو را از فاصله 1 کیلومتری تشخیص میدهند؟ برخی حتی تخمین می زنند که آنها می توانند بو را از فاصله 16 کیلومتری احساس کنند!
وقتی در چادر خوابیدهاید، نمی خواهید بوی شامی که خوردهاید بدهید.
- همه مواد غذایی و زباله را دور از حیوانات نگهداری کنید.
میتوانید آنها را به درختها آویزان کنید (طناب و حلقه را فراموش نکنید) یا در قوطی های مقاوم و محکم در برابر خرس، در صندوق عقب اتومبیل خود یا هر مکان دیگری که فکر میکنید از دسترس خرسها و بقیه حیوانات در امان میماند نگه دارید.
- تمام زباله های کاغذی و ضایعات غذا را در آتش بسوزانید.
تمام ظروف را جمعآوری کنید و مطمئن شوید که همه چیز تا زمانی که آخرین نفر به خواب میرود در آتش سوخته و آتش خاموش شده باشد.
پلاستیک یا قوطی را نسوزانید، آنها باید تنها چیزی باشند که در کیسه زباله شما وجود دارند.
- میز یا محل آماده سازی غذا را تمیز کنید و تمام ضایعات (در آتش) را بردارید و همه مواد غذایی را در ظروف مقاوم به خرس بگذارید.
- اگر در کمپی هستید که دستشویی ندارد ترجیحاً در فاصلهای دورتر از کمپ کار خود را انجام دهید و و مدفوع خود را حداقل در عمق 15 سانتیمتری دفن کنید.
بیل را فراموش نکنید. بهتر است مدفوع خود را با یک سنگ بزرگ اگر در دسترس است بپوشانید.
از غذاهای موجود در طبیعت استفاده کنید
یکی از بهترین چیزها در مورد کمپ زدن، پیدا کردن و جمعآوری مواد غذایی در طبیعت است.
این کار را در میان وعدههای غذایی انجام دهید، اگر با فرزندانتان به کمپ رفتهاید حسابی آنها را مشغول و سرگرم میکند.
زغال اخته، انگور فرنگی، توت سیاه، توت فرنگی وحشی، قارچ، کاهو، جوجه، ماهی قزل آلا و ماهیهای دیگر، صدف و. همه مواد غذایی هستند که میتوانید در طبیعت پیدا کنید.
با این حال بهتر است قبل از رفتن در مورد گیاهان خوراکی منطقه تحقیق و مطالعه کنید.
در برنامه غذایی خود از این مواد غذایی استفاده کنید اما نباید کل وعده شما را شامل شود.
به عنوان مثال، با خود سوسیس به کمپ ببرید و با ماهی یا گیاهان خوشمزهایی که یافتهاید ترکیب و غذای خوشمزهای درست کنید.
یا برای تهیه ماکارونی برنامه ریزی کنید و اگر ماهی یا صدف پیدا کردید آنها را نیز استفاده کنید.
با این روش دیگر هیچ کس گرسنه نمی ماند.
روش صحیح آشپزی برای سفر خود را انتخاب کنید
برخی از عواملی که برای آشپزی در کمپ باید در نظر بگیرید عبارتند از:
سطح مهارت شما، منوی غذا، تعداد نفرات گروه، تجهیزاتی که میتوانید به همراه خود ببرید و نوع سوختی که در کمپ مجاز به استفاده از آن هستید.
آشپزی روی آتش
آشپزی در کمپ بر روی آتش لذت بخشترین و بهترین روش برای آشپزی است.
زیرا برای این روش نیازی نیست تجهیزات زیادی بههمراه داشته باشید.
با این حال به مهارت زیادی نیاز دارد.
اگر تا به حال این کار را نکرده اید، چند بار قبل از سفر در حیاط خانه خود تمرین کنید.
غذهای بسیار زیاد و متنوعی میتوان در کمپ و بر روی آتش پخت.
می توانید روی آتش گوشت کباب کنید، نان بپزید و یا در قابلمه و تابه غذاهای دیگری درست کنید.
برخی از روشهای آشپزی در کمپ بسیار پیشرفته هستند و نیاز به تجهیزات زیادی دارند.
اما کباب کردن و پختن غذا در قابلمه روی ذغال و هیزم کاری است که همه می توانند انجام دهند.
هنگام پخت و پز روی آتش مهمترین چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که نمی خواهید روی شعله غذا بپزید!
بایستی زودتر آتش را روشن کنید تا بستری از زغال بسازید، زمانی که زغال روشن شد
و لایهای خاکستری روی آن را گرفت میتوانید قابلمه، تابه یا توری کبابپزی را روی آن قرار دهید.
حداقل یک ساعت قبل از شروع به پخت و پز باید آتش را آماده کنید.
همچنین باید جوری زغال را در منقل قرار دهید تا نقاط داغ، حرارت متوسط و کم حرارت وجود داشته باشد.
بهتر است زغالها را بصورت تپه در منقل بگذارید تا قسمت بالایی آن به توری کبابپزی نزدیک باشد و حرارت زیادی داشته باشید.
سپس آنها را کم کم پخش کنید تا به حرارت متوسط و کم برسید.
گرچه برخی از مناطق اجازه روشن کردن آتش روی زمین را به هیچ مسافری نمیدهند اما اگر منقل، اجاق هیزمی یا فایرباکس بههمراه داشته باشید براحتی میتوانید آتش روشن کنید.
با این تجهیزات به زمین و طبیعت هم آسیبی وارد نمیشود.
اگر اجازه روشن کردن آتش دارید هیزم مورد نیاز را جمعآوری کنید و مطمئن شوید که فضای کافی را در اطراف حلقه آتش خالی کرده اید.
اطراف حلقه آتش باید حداقل 1.5 متر خالی باشد.
بهتر است تمام برگها و گیاهان خشک روی زمین را از آنجا دور کنید.
مطمئن شوید که هیچ شاخه درختی بالای حلقه آتش شما وجود ندارد.
آتش را بزرگتر از آنچه که باید باشد، نکنید.
یک آتش کوچک و ملایم به جمع آوری چوب کمتری نیاز دارد و بیشتر نیز روشن میماند.
کبابپز زغالی
پخت غذا و کباب بر روی زغال چوب طرفداران زیادی دارد.
زغال باعث دودی شدن طعم غذا میشود و آن را بسیار خوشمزه میکند
به دلیل همین طعم دودی افراد زیادی از آن برای پخت غذا و انواع کبابها استفاده میکنند.
مزیت آشپزی بر روی زغال این است که حمل آن بسیار راحت است و فضای زیادی اشغال نمیکند.
البته این روش معایبی نیز دارد و آن هم این است که آشپزی بر روی زغال با کثیفی زیادی به همراه است.
اگر دست یا لباس شما به سیاهی آن آلوده شود تمیز کردن آنها دشوار خواهد بود.
اجاق گازهای پروپان
اجاق گازهای سفری بسیار زیادی در بازار موجود است.
هنگام انتخاب اجاق باید به موارد زیادی مانند نوع سفر، تعداد افراد گروه، وزن، ابعاد و کیفیت آن توجه کنید.
اگر با ماشین به کمپ میروید و تعداد نفرات گروه خیلی زیاد است میتوانید از اجاقهای چند شعله استفاده کنید.
کار با این نوع اجاقها راحت است و میتوانید همزمان چند قابلمه روی آن قرار دهید و برای نفرات زیادی غذا درست کنید.
همچنین می توانید هنگام پخت و پز به جای اینکه روی یک اجاق روی زمین یا آتش قوز کنید، ایستاده آشپزی کنید که مزیت بسیار خوبی است.
برای گروه های 10 نفره یا بیشتر استفاده از این اجاقها بسیار مناسب است البته مستلزم این است که بتوانید با ماشین به محل کمپ خود بروید.
کبابپزهای پروپانی
این نوع کبابپزها به راحتی قابل حمل هستند و مشعل ها یا توری های کبابپزی را در خود جای می دهند.
از مخازن کوچک پروپان به عنوان سوخت استفاده می کنند.
کبابپزهای پروپانی برای گروه های زیر 10 نفر مناسب هستند و میتوانید قابلمه بزرگ
هم روی آن قرار دهید. برای گروه های بزرگتر به کبابپز بزرگتری نیاز دارید و یا باید چند کبابپز بههمراه داشته باشید.
اجاقهای تک شعله
اجاقهای تک شعله بهترین گزینه برای حمل در کولهپشتی هستند زیرا بسیار کوچک و سبک هستند.
این اجاقها بسیار کارآمد هستند و شما میتوانید برای جوشاندن آب و درست کردن غذا از آنها استفاده کنید.
یکی از مهمترین مزیتهای اجاق تک شعله این است که شما براحتی میتوانید حرارت و دمای آن را تنظیم کنید.
این اجاقها بسیار جمع و جور هستند و شما میتوانید برای طبیعتگردیهای طولانی و کوهنوردی از آنها استفاده کنید.
البته قبل از استفاده باید مطمئن شوید اگر برای کمپ به منطقهای سرد میروید عملکرد قابل قبولی داشته باشد و به خوبی در آن شرایط آب و هوایی کار کند.
این نوع اجاقها بیشتر برای پخت غذاهای خشک که فقط به آب جوش نیاز دارند مناسب هستند.
اطلاع از نکات ایمنی در مورد مواد غذایی
چندین پروتکل ایمنی در مورد مواد غذایی وجود دارد که هر طبیعت گرد و هر کسی که در کمپ آشپزی میکند باید آنها را بداند.
این نکات به شرح زیر هستند:
اجتناب از آلودگی صلیبی
آلودگی صلیبی زمانی اتفاق می افتد که میکروبها یا عوامل بیماریزا از یک فرد یا سطح به مکان دیگری منتقل می شوند.
به عنوان مثال اگر مرغ خام را روی تخته برش بزنیم و بعد روی همان تخته بدون شستن آن؛
مواد سالاد را خرد کنیم احتمال ایجاد آلودگی صلیبی وجود دارد.
نمونه های کمتر رایج دیگری نیز وجود دارد.
به عنوان مثال، بسیاری از افراد باکتری استاف آرئوس را روی پوست خود دارند.
این باکتریها روی پوست شما خوش خیم هستند.
هنگامی که این باکتری قادر به رشد و تولید مثل در شرایط مناسب می تواند باعث بیماری شدید شود.
به عنوان مثال غذاهای آمادهای که در مدت طولانی در دمای محیط قرار داشتهاند محیط مناسبی برای رشد این باکتری هستند.
اگر این باکتری را روی دست خود دارید و از دستان خود برای لمس غذاهای آماده
استفاده کنید و این غذاها ساعت ها در دمای نامناسب قرار بگیرند، میتوانند افراد زیادی را بیمار کنند.
همچنین، اگر در حال کمپینگ و آماده سازی گوشت خام هستید و امکان شستن دستان
خود با صابون در آب داغ را به مدت 20 ثانیه ندارید، احتمالاً برخی از باکتری های بالقوه مضر زیر ناخن های شما باقی میمانند.
زمانی که دست خود را داخل محفظه خننک کننده میکنید و دست شما به آبی که
به دلیل ذوب شدن یخ در محفظه جمع شده است تماس داشته باشد، باکتریها از دست شما به آب سردتر منتقل میشوند.
حالا قسمت بیرونی هر ظرفی که در محفظه خننک کننده است آلوده به عوامل
بیماری زا است و وقتی آنها را برای تهیه ناهار در دست میگیرید، آنها به غذاهایی که لمس میکنید، منتقل میشوند.
نگران شوید چند راه حل ساده وجود دارد:
-
از دستان خود برای لمس غذاهای آماده استفاده نکنید و هرگز دستان
-
خود را در آب خنک یا مایعات دیگری که حاوی غذا هستند (خیارشور و غیره) فرو نبرید.
آب موجود در محفظه خنک کننده را تخلیه کنید و برای غذاها حتماً از ظروف استفاده کنید!
2) دستان خود را به بهترین شکل ممکن بشویید و از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.
3 ) گوشت خام را در خانه آماده کنید و برای جابهجا کردن گوشت خام در کمپ از انبر یا دستکش استفاده کنید.
غذاهای آماده را خنک نگه دارید
نگهداری غذاهایی که پخته نمی شوند و اسیدی نیستند بسیار
مهم است و باید در دمای پایین تر از 7 درجه ذخیره شوند.
میکروب ها محیط های مرطوب و گرم را دوست دارند.
محیط گرم مورد علاقه آنهاست و در آنجا براحتی رشد میکنند و تکثیر میشوند.
برخی از آنها نیز تولید مثل کرده و سموم مضر در آن محیط ایجاد می کنند.
وسایل خود را خشک نگه دارید
میکروب ها برای حرکت در سطوح شنا میکنند.
گودال های آب، غذاهای مرطوب و آب گوشت جایی است که
این میکروب ها از آن برای انتقال از سطحی به سطح دیگر استفاده می کنند.
پس حتماً اجازه دهید ظروف در هوا خشک شوند.
وسایل آشپزی خود را با استفاده از طناب به درختان موجود در کمپ آویزان کنید.
با ذوب شدن یخ در محفظه خنک کننده، آب موجود در آن را تخلیه کنید.
هیچ چیزی را در آب جمع شده قرار ندهید زیرا احتمال انتقال میکروب بسیار زیاد است.
اگر در مورد سالم بودن غذایی شک دارید آن را بپزید
اکثر افراد در جهان برای اینکه از سالم بودن غذایی مطمئن شوند به جای اینکه آن را در یخچال قرار دهند، میپزند.
اگر به آمریکای مرکزی، جنوبی، آفریقا و آسیا سفر کرده باشید
احتمالاً دیدهاید که در بازارهای روباز گوشت مرغ و گاو در تمام طول روز در هوای استوایی، مرطوب و گرم پوشیده از مگس است.
تخم مرغ ها معمولاً در دمای اتاق نگهداری می شوند.
اینها تخم مرغها برای استفاده به عنوان غذا نیستند بلکه فقط برای پخت کیک استفاده میشوند.
و شاید بدانید که سالمترین غذاها در این مکان ها سوپ و غذاهای خیابانی هستند که درست جلوی شما پخته و در کباب پز گرم می شوند.
در اکثر نقاط جهان معمول است که یک ظرف بزرگ سوپ برای یک هفته درست میکنند، آن را روی اجاق گاز میگذارند و هر بار که بخواهند بخورند آن را دوباره گرم میکنند.
دستورالعمل های بهداشتی این کار را توصیه و تایید نمیکنند.
غذاهای پخته شده که برای مدت طولانی در دمای نامناسب نگهداری میشوند و به طور کامل گرم نمی شوند به احتمال خیلی زیاد باعث بیماریهای مختلفی میشوند.
اگر محفظه خنک کننده شما خیلی گرم می شود، همه غذاها خراب نمیشوند.
فقط مطمئن شوید که غذای خود را کاملاً گرم می کنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید.
در صورتی که همه چیز را از قبل برنامهریزی کنید میتوانید مطمئن شوید غذاهایی
که در انتهای سفر در محفظه میمانند غذاهایی هستند که باید دوباره گرم شوند.
حتی بوتولیسم، ترسناک ترین و کشندهترین بیماری که در غذاها ایجاد میشود
و رشد میکند را میتوان با گرم کردن غذا در دمای 82 درجه به مدت ده دقیقه از بین برد.
در صورت عدم وجود دماسنج خوب و دقیق، از نقطه جوش به عنوان دماسنج استفاده کنید و غذایتان را به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
در نهایت اینکه با برنامهریزی دقیق همه مراحل و تجهیزات میتوانید به راحتی در کمپ آشپزی کنید.
پس همانطور که گفته شد تمام وعدههای غذایی خود در طول سفر را برنامهریزی کنید.
تمام مواد غذایی لازم را در خانه آماده و خرد کنید و همه را به خوبی در کیسههای زیپدار بسته بندی کنید.
در صورت امکان آنها را برای چند روز در فریزر قرار دهید تا منجمد شود تا بتوانید به عنوان یخ در محفظه خنک کننده از آنها استفاده کنید.
مطمئن شوید که تجهیزات مناسب و مطابق با سبک آشپزی خود را بهمراه دارید.
قبل از سفر حتماً چک لیستی تهیه کنید تا چیزی را فراموش نکنید،
در صورت فراموش کردن حتی یک ابزار به ظاهر ساده ممکن است با مشکل مواجه شوید.
نکات ایمنی در مورد غذا و کار با آتش و اجاق را حتماً در نظر داشته باشید.
هرگز در محیط بسته و چادر غذا نپزید و از اجاق استفاده نکنید.
در صورت لزوم میتوانید از اجاقهای مخصوص چادر استفاده کنید.
استفاده از این نوع اجاقها نیازمند تهویه مناسب است و حتماً باید همه موارد را بررسی نمایید.
اگر غذایی فاسد شده است هرگز آن را در محل کمپ رها نکنید زیرا ممکن است باعث بیماری حیوانات شود.
و در آخر اینکه طبیعت را همانطوری که بوده است ترک کنید و هیچ اثری از خود باقی نگذارید.
همه ما در برابر حفظ محیط زیست مسئول هسیتم و هنگام کمپ و طبیعت گردی باید به مسئولیت اجتماعی خود در این باره عمل کنیم.
اگر علاقه زیادی به آشپزی در فضای بیرون دارید میتوانید انواع تجهیزات مورد
نیاز و ضروری برای کمیپنگ و طبیعت گردی را در وب سایت سرو کوه مشاهده و خریداری نمایید.
9 دستورالعمل حرفه ای برای آشپزی در کمپ
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم