نحوه پخت غذا روی آتش، آیا فعالیتی آرام بخش تر از پخت و پز روی آتش وجود دارد؟
دود ناشی ازسوخت چوب طبیعی، طعم باورنکردنی به هر غذایی می بخشد.
صدای سوختن چوب، حس خوبی به شما می دهد و باعث لذت بردن از طبیعت می شود.
چند نکته و ترفند برای پخت غذا روی آتش وجود دارد که اگر به آن ها توجه داشته باشید، می توانید بهترین نتیجه را از کمپینگ و طبیعت گردی خود بگیرید.
برای اینکه بتوانید غذای خوبی درست کنید به آتش مناسب نیاز دارید.
روشن کردن آتش نیز نیازمند سوزاندن مقدار زیادی چوب است تا به زغال های داغ و قرمز تبدیل شوند تا غذای شما به خوبی بپزد.
برای روشن کردن آتش، عوامل مختلفی را باید در نظر بگیرید:
چوب که برای آتش انتخاب می کنید باید به آرامی و به طور یکنواخت بسوزد.
چوب درخت بلوط و گردو، گزینه های محبوب و مناسبی برای روشن کردن آتش هستند.
با این حال، اگر قصد ندارید برای کمپینگ، چوب با خود ببرید، خاکستر یک جایگزین عالی است و می توانید آن را به راحتی در محل کمپ خود تهیه کنید.
یک مکان امن برای روشن کردن آتش انتخاب کنید.
ترجیحاً در محلی که از قبل برای آتش حفره ایجاد شده است، آتش را روشن کنید.
محلی که انتخاب می کنید باید حتماً بادگیر و عاری از چمن، برگ و سایر زباله ها باشد.
مطمئن شوید که هیچ درخت یا سیم برقی در بالای آتش وجود ندارد.
توصیه می شود آتش از چادر و سایر اجسام قابل اشتعال حداقل سه متر فاصله داشته باشد.
برای جلوگیری از پخش شدن آتش، با چوب تر و یا سنگ، حلقه ای در اطراف آتش ایجاد کنید.
در یک طرف آتش یک سنگ بزرگ قرار دهید تا به عنوان دودکش عمل کند و دود را هدایت کند.
برای شروع کار مقداری چوب آتش زنه کوچک یا روزنامه در منقل قرار دهید و سپس چمن یا شاخه های خشک را به شکل مخروطی روی آن ها بچینید.
آتش زنه را روشن کنید و زمانی که شاخه های کوچکتر شعله ور شدن، چوب های بزرگتر را به آن اضافه نمایید.
هیزمی که با خود آورده اید را به چوب های قبلی اضافه کنید و اجازه دهید بسوزد، تا زمانی که به زغالی سفید یا خاکستری رنگ تبدیل شود.
این فرایند ممکن است، بین 45 دقیقه تا یک ساعت طول بکشد.
وقتی صحبت از دستورهای آشپزی بر روی آتش می شود، دستورهای بسیار زیاد و متنوعی وجود دارد.
اما برای درست کردن غذاهای خوشمزه، باید ابزارهای مناسب برای این کار را در اختیار داشته باشید.
توری کباب پزی یک انتخاب عالی برای آشپزی در طبیعت است.
می توانید گوشت و سبزیجات را با استفاده از توری، مستقیماً روی آتش کباب کنید.
یا از آن برای قرار دادن قابلمه ها و ماهی تابه ها روی آتش، برای جوشاندن آب، سرخ کردن و پختن غذا استفاده کنید.
ظروف چدنی بهترین گزینه برای آشپزی روی آتش هستند زیرا گرما را به خوبی حفظ و بطور یکنواخت توزیع می کنند.
برخی از ملزومات چدنی عبارتند از: دیگ چدنی، ماهی تابه و ساج.
وسایلی مانند انبر استیل ضد زنگ و قاشق دسته بلند برای هم زدن و سرو غذا را فراموش نکنید.
همچنین وسایل ایمنی و نظافتی مانند دستکش، برس سیمی و دماسنج دیجیتالی نیز به همراه داشته باشید.
فویل آلومینیومی چند منظوره است و برای پوشاندن ظروف آشپزی، پیچیدن میوه ها و سبزیجات برای پخت مستقیم روی زغال استفاده می شود.
فویل برای پخت آرام غذاهای پروتئینی مانند ماهی نیز بکار می رود.
حتی می توانید آن را به شکل فنجان، قابلمه یا کاسه برای خوردن غذا و نوشیدنی در آورید.
برای اینکه کار شما در طبیعت راحت تر شود تا آنجا که ممکن است کارهای آماده سازی غذا را در خانه انجام دهید.
پوست کندن و خرد کردن سبیزجات و گوشت در خانه بسیار راحت تر است.
شما در خانه، به همه نوع ظروف و تجهیزات لازم دسترسی دارید.
مواد مورد نیاز خود را آماده کنید، در ظروف مخصوص بریزید و همراه خود ببرید.
برای تازه ماندن محصولات منجمد مانند گوشت و لبنیات، آن ها را در محفظه خنک کننده قرار دهید و با یخ بپوشانید.
بهتر است مواد غذایی خود را در کیسههای زیپ دار بگذارید تا برای مدت طولانی تری تازه بماند.
تنها چیزی که با پخت مستقیم روی شعله های آتش به دست می آورید، غذای سوخته است.
حرارت شدید، قسمت بیرونی گوشت را می سوزاند و غذای شما بصورت یکنواخت نمی پزد.
غذایی که با این روش پخته می شود، نه تنها اشتها آور نیست، بلکه ایمن هم نیست.
منتظر بمانید تا زغال، سفید یا خاکستری رنگ شود، سپس یک توری یا صفحه پخت روی آتش قرار دهید و ظرف را روی آن بگذارید تا حرارت و گرمای شدید به ظروف شما نرسد.
روشهای زیادی برای پخت و پز روی آتش وجود دارد، اما روش پخت و ظروف آشپزی که نیاز دارید بستگی به غذایی که می خواهید درست کنید دارد.
اگر شکار می کنید و قصد دارید از شکار خود برای پخت غذاهایی مانند خورش استفاده کنید، بهتر است، ظروف چدنی به همراه داشته باشید.
با این حال، اگر فقط می خواهید هات داگ یا ماهی کباب کنید، نیازی به حمل یک ماهیتابه چدنی سنگین نیست. چند سیخ بلند یا یک توری کباب پزی کافی است.
برای پخت برخی از غذاها مانند سیب زمینی آتشی یا سیب کبابی، باید آن ها را مستقیماً روی زغال قرار دهید.
بنابراین همه چیز بستگی به غذایی که می خواهید درست کنید دارد.
پاشیدن روغن و چربی ناشی از پخت و پز، به راحتی می تواند جرقه هایی ایجاد کند و منجر به شعله ور شدن آتش شود.
شعله ور شدن آتش نیز می تواند، توزیع گرما را تغییر داده و باعث پخت ناهموار غذا روی آتش شود.
به محض اینکه متوجه شدید شعله ها سرگردان شده اند با بطری روی آن آب بپاشید نا بتوانید آتش را مهار و از خطرات احتمالی جلوگیری کنید.
در برخی موارد، بهتر است از پختن غذاهایی که چرب هستند خودداری کنید.
اگر مجبور هستید غذای خود را سرخ کنید، از ساج و روغن بسیار کم استفاده کنید تا از پاشیدن روغن روی آتش جلوگیری شود.
اگر باد شدیدی بوزد یا آتش را بدون مراقب رها کنید، این امکان وجود دارد که آتش به سرعت از کنترل خارج شود.
بنابراین بهتر است، یک سطل آب و شن آماده داشته باشید تا اگر شعله های آتش در حال گسترش بود به سرعت آن را خاموش و مهار کنید.
همچنین، برای خاموش کردن آتش پس از اتمام کار، از آب و شن استفاده کنید.
برای اینکه آتش بطور کامل خاموش شود، قبل از ترک محل، کمی آب یا شن روی آن بپاشید و از یک سیخ فلزی بلند برای هم زدن آتش استفاده کنید.
این کار را ادامه دهید تا آتش و زغال ها کاملاً خاموش و سرد شوند.
اگر عاشق گذراندن اوقات فراغت در فضای باز هستید و علاقه زیادی به آشپزی دارید،
بهتر است، دستورهای خوشمزه آشپزی، نکات و راهنمایی ها را مطالعه کنید تا بتوانید تجربه بهتری داشته باشید.
فراگیری اصول اولیه آشپزی در کمپ و بر روی آتش، باعث افزایش اعتماد به نفس شما در آشپزی می شود.
با این روش، شما به دنیای جدید و شگفت انگیزی از آشپزی وارد می شوید.
زیرا برخی از کمپ ها به دلیل شرایط خاص منطقه، اجازه روشن کردن آتش را نمی دهند.
همچنین در مناطق خشک و بادی برای حفظ ایمنی خود و طبیعت، بهتر است که آتش روشن نکنید.
علاوه بر نکاتی که در بالا گفته شد، نکاتی دیگری نیز وجود دارد که به شما کمک می کند تا آتش بهتری در طبیعت برپا کنید و غذاهای خوشمزه ای درست کنید.
در صورت امکان، از چوب بدون پوسته استفاده کنید (بسیاری از درختان دارای پوسته ای هستند که به طور طبیعی اجازه نمی دهند آتش شعله ور شود)
چوب را به قطعاتی به طول 30 سانتی متر تقسیم کنید تا بتوانید زغال ها را به خوبی پخش وکنترل کنید.
مطمئن شوید که حدود 10 تا 15 عدد چوب برای سوخت دارید (ضخامت چوب ها باید به اندازه مچ دست باشد)
شما باید آتشی کوچک، جمع و جور و داغ برپا کنید که حداکثر 38 سانتی متر عرض آن باشد.
تمام چوب را یکدفعه در آتش نگذارید! شما باید به مرور چوب ها را به آتش اضافه کنید تا حرارت آتش همچنان حفظ شود و غذا به آرامی بپزد.
کباب و برشته کردن غذاها، زمانی که حدود 65 درصد چوب ها سوخت، زغال آماده است تا غذا را روی آن بگذارید.
زغال باید یک شعله کوچک و پیوسته داشته باشد. زیاد بودن شعله باعث سوختن غذای شما می شود و با شعله خیلی کم نیز، حرارت کافی به غذا نمی رسد و به خوبی نمی پزد.
اگر می خواهید در قابلمه یا ماهیتابه غذا درست کنید، به حرارت زیادی نیاز دارید.
همچنین بهتر است از درپووش قابلمه استفاده کنید تا خاکستر وارد غذای شما نشود.
توری خنک کننده بدون روکش، وزن بسیار کمی دارد، بنابراین حمل آن آسان است.
توری خنک کننده مانع از افتادن غذا روی آتش می شود.
مزیت دیگر توری این است که دیگر نیازی نیست برای روشن کردن آتش به جستجوی سنگ بپردازید.
کار با چوب های بلند نیاز به تمرین دارد، اما جالب است و ارزش امتحان کردن را دارد.
این چوب ها به راحتی در طبیعت پیدا می شوند و نیازی نیست آن ها را حمل کنید.
فقط مراقب باشید هنگام استفاده از آن ها، فویل را سوراخ نکنید.
در نهایت اینکه اگر تمایل ندارید، بر روی زمین آتش روشن کنید و به زمین آسیب برسانید، می توانید از اجاق هیزمی یا فایرباکس برای آشپزی در طبیعت استفاده کنید.
نحوه پخت غذا روی آتش
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم