همه چیز در مورد کوکسا
سپتامبر 8, 2021ظروف کمپینگ و کوهنوردی
سپتامبر 8, 2021همه چیز در مورد ظروف چوبی
همه چیز در مورد ظروف چوبی که باید بدانید، اگر شما عاشق ماجراجویی در طبیعت و فضای باز هستید،
کمپ بهترین راه برای فرار از شلوغی و فشار زندگی روزمره است.
همانطور که طبیعت به ما چیزهای زیادی می دهد ما باید تمام تلاش خود را برای جبران آن انجام دهیم.
با محافظت از محیط زیست و باقی نگذاشتن آثار حضور خود در طبیعت میتوانیم نقش خود را ایفا کنیم.
یکی از مهمترین کارهایی که برای حفظ محیط زیست میتوان انجام استفاده از ظروفی است که باعث آسیب به طبیعت نمیشود.
ظروف چوبی نمونهای از این ظروف است که بسیار کاربردی و دوستدار محیط زیست هستند.
غذا خوردن یکی از فعالیتهای ضروری است که توسط انسان انجام میشود.
انسان با خوردن غذا انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه خود را کسب میکند.
روشهای زیادی برای خوردن غذا وجود دارد، در گذشته انسانها با دست خود غذا میخوردند.
با پیشرفت تمدن، انسان ظرف، قاشق و چنگال را اختراع کرد.
یکی از وسایلی که بشر از گذشته تا کنون از آن استفاده میکند ظروف چوبی است.
اخیراً استفاده از چوب برای ساخت قاشق، کارد، چنگال و ظروف آشپزی رواج یافته است.
شاید شما هم فکر میکنید استفاده از ظروف چوبی برای غذا خوردن و آشپزی زیبا و جالب است.
مزایای واقعی کارد و چنگال چوبی و ظروف پخت و پز فقط به ظاهر زیبا محدود نمیشود، این ظروف ویژگیها و مزایای زیادی دارند.
ظروف مختلفی از چوب تهیه میشوند و تنوع بسیار بالایی دارند از جمله:
ظروف چوبی یکبار مصرف، ظروف چوبی ژاپنی، ظروف چوبی درخت اقاقیا و ظروف چوبی درخت زیتون.
علاوه بر این برای ساخت ظروف چوبی از چوبهای مختلفی استفاده میشود.
هر کشوری چوب مخصوص به خود را برای ساخت ظروف چوبی دارد، به عنوان مثال چوب ساج، ماهون، درخت نخل، سونوکلینگ ، چوب نارگیل و … از چوبهای رایج هستند.
اگر شما طبیعتگرد هستید و علاقه زیادی به رفتن به کمپ دارید پیشنهاد میشود از ظروف چوبی استفاده کنید.
ظروف چوبی وزن زیادی ندارند، کیفیت و دوام بالایی دارند و براحتی قابل حمل هستند از این رو برای که کولهگردها انتخاب بسیار مناسبی است.
از ظروف چوبی در هر گونه شرایط آب و هوایی مخصوصاً آب و هوای سرد میتوان استفاده کرد.
اکثر ظروف چوبی باکیفیت دارای مقاومت بالایی نسبت به اختلاف دما هستند و اگر شما در شرایط منجمد در آنها نوشیدنی یا غذای گرم بریزید اتفاقی برای ظرف نمیافتد و ظرف دچار ترک خوردگی نمیشود.
قبل از انتخاب و خرید ظروف چوبی بهتر است با نوع چوب، ویژگیها، مزایا و شرایط نگهداری از آنها آشنا شوید تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.
در این مقاله به بررسی این موراد میپردازیم:
بهترین چوب برای ساخت ظروف چوبی
ساخت ظروف چوبی قدمت بسیار بالایی دارد و برای ساخت آنها از چوبهای مختلفی استفاده میشده است.
رایجترین چوب برای ظروف چوبی، چوب درختان گیلاس، افرا و گردو است زیرا این درختان زیبایی و رنگ ذاتی منحصربفردی دارند که باعث میشود ظروف چوبی ظاهر زیباتری داشته باشند.
امروزه استفاده از چوب بامبو نیز برای ساخت ظروف چوبی محبوبیت زیادی پیدا کرده است اما ممکن است به اندازه چوبهای دیگر دوام و ماندگاری بالایی نداشته باشد.
مزایای ظروف چوبی نسبت به ظروف فلزی و پلاستیکی
1.نارسانا بودن چوب
اگر قاشق فلزی برای مدت طولانی در قابلمه روی اجاق بماند به سرعت داغ میشود.
علت آن این است که فلز بطور طبیعی رسانای حرارت است.
پلاستیک چطور؟ رها کردن ظروف پلاستیکی در قابلمه روی اجاق بسیار خطرناک است زیرا پلاستیک براحتی ذوب میشود.
برخلاف فلز و پلاستیک، چوب براحتی گرم نمیشود و قابل ذوب شدن هم نیست.
آشپزی با ظروف چوبی ایمنتر و آسانتر است. بدون ترس از سوختگی میتوانید غذاهای متنوعی درست کنید.
-
آسیب نمیبیند
آشپزی با قاشق فلزی باعث خراشیده شدن سطح ظروفی مانند تابههای تفلون، چدن یا فولاد ضدزنگ میشود.
خراشیده شدن ظروف پخت و پز را نباید نادیده گرفت زیرا آلودگی شیمیایی تفلون یا چدن بر پخت غذا اثر میگذارد که در صورت مصرف برای بدن انسان مضر است.
کفگیرهای چوبی به ندرت باعث خراشیده شدن قابلمه های آشپزی میشوند.
کفگیرهای چوبی در مقایسه با با کفگیر فلزی، از دوام و ماندگاری بیشتری برخوردارند.
بنابراین در هزینه خرید ظروف آشپزی بیشتر صرفهجویی میشود.
-
طبیعی و غیر واکنشی بودن
ظروف چوبی با مواد اسیدی موجود در غذا واکنش نشان نمی دهند.
قاشقهایی که از جنس فولاد یا فولاد ضدزنگ بیکیفیت هستند باعث میشوند که هنگام غذا خوردن مزه فلز را روی زبانتان حس کنید.
حتی بر طعم غذاهایی مانند آب لیمو یا سس گوجه که اسید بالایی دارند اثر میگذارند و طعم غذا را تغییر میدهند.
دلیل استفاده از قاشق چوبی برای عسل نیز غیرواکنشی بودن جنس چوب است.
بنابراین برای حفظ کیفیت عسل برای استفاده یا ذخیرهسازی از قاشق چوبی استفاده میکنند.
-
ضدزنگ و بدون خوردگی
بر خلاف فلز، چوب هنگام قرار گرفتن در معرض اسید زنگ نمی زند و خورده نمی شود.
ظروف پلاستیکی برای آشپزی زنگ نمیزند و خورده هم نمیشود اما نمیتوانند حرارت را تحمل کنند.
مواد شیمیایی پلاستیکی به راحتی دچار خوردگی میشوند و ممکن توسط فرد همرا با غذا خورده شوند.
-
استفاده راحت
راحتی در آشپزی یکی از عوامل مهم در پخت غذاهای با کیفیت است.
طراحی ظروف چوبی بگونهای است که براحتی قابل استفاده است و میتوان از آنها با اطمینان خاطر برای آشپزی و خوردن غذا استفاده کرد.
استفاده از قاشق چوبی برای هم زدن غذاهایی که نیاز به هم زدنهای طولانی مدت دارند بسیار مناسب است زیرا راحت و سبک است و با استفاده از آن احساس خستگی نخواهید کرد.
-
ظاهر زیبا
خلاقیت و هنر در طراحی ظروف چوبی به آنها ظاهری زیبا و شیک میدهد.
جای تعجب نیست اگر از این ظروف برای دکوراسیون آشپزخانه استفاده کنید زیرا منحصربفرد و زیبا هستند.
اگر دوستان شما عاشق آشپزی در خانه و فضای باز هستند یا علاقهمند به استفاده از این ظروف برای غذا خوردن و استفاده در سفر و کمپ هستند میتوانید ظروف چوبی به آنها هدیه دهید.
-
دوام و ماندگاری بالا
مراقبت صحیح و مناسب باعث میشود طول عمر ظروف چوبی افزایش یابد و همیشه برای شما ماندگار باشند.
چوب ذاتاً ساختار قوی و محکمی دارد و بسیار انعطافپذیر است.
براحتی میتوان با قاشق چوبی مایعات بسیار چسبنده را هم زد.
اگر سطح ظروف چوبی شما دچار سوختگی شوند براحتی میتوانید با کشیدن سنباده سطح سوخته شده را از بین ببرید.
-
ضد باکتری بودن
نتایج تحقیقات نشان می دهد که چوب بطور طبیعی میتواند میکروب ها و باکتری ها را از بین ببرد.
همچنین تحقیقات حاکی از آن هستند که باکتری ها در ظروف پلاستیک و فلزی در مقایسه با ظروف چوبی سریعتر رشد می کنند.
شاید به نظر برسد که ظروف پلاستیک دارای تخلخل نیستند و نمیتوانند مایعات را جذب کنند اما در صورتی که با چاقو خراشیده شوند امکان جذب مایعات را دارند.
تمیز کردن سطح ناهموار پلاستیک حتی با سفید کننده یا ماشین ظرفشویی بسیار دشوار است.
در مقابل، در تحقیقات انجام شده، چوب نشان داده است که توانایی متوقف کردن رشد باکتری های اعمال شده بر روی سطح خود را دارد.
هم تخته برشهای نو و هم تختههای استفاده شده هر دو نشان دادند که این قابلیت را دارند.
-
دوستدار محیط زیست
هنگامی که صحبت از حفظ و سازگاری با محیط زیست میشود، چوب بهترین انتخاب است.
علت آن کاملاً بدیهی است ، زیرا چوب از طبیعت سرچشمه می گیرد و به هیچ وجه حاوی مواد سمی نیست.
برخی ممکن است بگویند که استفاده از ظروف چوبی و ظروف آشپزخانه جنگل زدایی را تسریع می کند.
اما ما میتوانیم از تولیدکنندگانی خرید کنیم که بطور قانونی از چوبها برای ساخت ظروف چوبی استفاده میکنند نه تولیدکنندگانی که جنگلزدایی میکنند.
چقدر باید از ظروف چوبی استفاده کرد؟
اگر ظروف چوبی شما با کیفیت و دارای ارزش بسیار بالایی است بهتر است آن را در جایی نگه دارید و فقط در موقعیتهای خاص از آن استفاده کنید.
اما اگر ظروف چوب شما برای استفاده روزانه هستند با شستشو و خشک کردن
میتوانید آنها را در شرایط مطلوب نگه دارید و براحتی هر روز استفاده کنید.
روغن کاری مداوم ظروف چوبی باعث میشود شکل آن به خوبی حفظ شود.
نگهداری و مراقبت از ظروف چوبی
با نگهداری و مراقبت صحیح از ظروف چوبی میتوانید ماندگاری آنها را افزایش دهید بگونهای که سالها برای شما کار کند.
روغن کاری
روغن کاری ظروف چوبی که برای آماده سازی یا سرو غذا استفاده میشوند یکی از اقدامات مهم برای حفظ ظروف در شرایط مطلوب است.
زمانی که ظروف چوبی را خریداری کردید هر روز به مدت یک هفته آن را روغن کاری کنید، بعد از آن این کار را هفتهای یکبار تا سه هفته و سپس هر ماه انجام دهید.
هر موقع حس کردید ظرف خشک است به روغن کاری نیاز دارد.
برای این کار محافظ چوب با کیفیت یا روغن معدنی غذایی از داروخانه یا فروشگاه مواد غذایی خریداری کنید. روغن معدنی ارزان است و مانند روغن های آشپزی خراب نمی شود.
برای استفاده از روغن معدنی، ظرف چوبی باید ابتدا کاملاً خشک شود.
سپس مقدار زیادی روغن به ظرف بزنید و اجازه دهید 5 دقیقه به همان حالت بماند، سپس روغن اضافی را پاک کنید.
تمیز کردن
شستن با دست بهترین راه برای مراقبت از ظروف چوبی است.
برای جلوگیری از شکستگی یا ترک خوردگی ظروف هرگز آنها را برای مدت طولانی در آب رها نکنید.
برای شستن آنها بهتر است از آب گرم و شوینده ملایم استفاده کنید، این کار باعث می شود ظروف بدون اینکه آسیبی ببینند تمیز شوند.
هرگز وسایل چوبی را در ماشین ظرفشویی یا مایکروویو قرار ندهید.
استریلیزه کردن ظروف چوبی
ضدعفونی کردن ظروف چوبی به کنترل رشد باکتری ها کمک می کند.
سرکه سفید معجزه می کند، آب و سرکه را به نسبت 5 به 1 با هم مخلوط کنید، کاسه را کاملاً خیس کنید و اجازه دهید محلول کار خود را برای چند دقیقه انجام دهد.
سپس کاسه را با آب گرم بشویید و بگذارید در هوا خشک شود.
یا یک بطری اسپری را به نسبت 50-50 از مخلوط سرکه سفید و آب پر کنید و به مقداری که نیاز است روی ظرف بپاشید و مقدار اضافی آن را با یک حوله تمیز پاک کنید.
رفع آسیب
اگر موقع لمس کردن، ظرف چوبی شما پرز دار به نظر میرسد، برای رفع آن باید از سنباده دستی استفاده کنید.
برای این کار کاغذ سنباده 400 تا 600 یا سیم ظرفشویی تهیه کنید و ناحیه آسیب دیده را کمی سنباده بکشید
تا یکدست شود سپس آنرا بشویید و کاملاً خشک کنید.
اگر به سنباده دسترسی ندارید میتوانید از کیسههای کاغذی استفاده کنید.
اگر کاسه شما دندانه دندانه شد با یک کاغذ سنباده درشت مانند سنباده 80، 100 یا 120 شروع کنید تا ناحیه آسیب دیده صاف شود.
بعد از صاف شدن ناحیه طبق معمول ظرف را بشویید و خشک کنید.
فراموش نکنید که بعد از کشیدن سنباده حتماً ظرف را روغن کاری کنید.
ظروف چوبی دارای زیبایی چشمگیری هستند، علاوه بر زیبایی، مزایای زیادی دارند که با استفاده و مراقبت صحیح میتوان سالها از آنها استفاده کرد.
اگر علاقهمند به استفاده از ظروف چوبی در سفر و کمپ یا حتی در آشپزخانه خود هستید میتوانید
با مراجعه به وب سایت سرو کوه انواع متنوعی از این ظروف را مشاهده و انتخاب کنید.
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم
ملزومات کمپینگ، طبیعت گردی و آشپزی در طبیعت