همه چیز در مورد اجاق قابل حمل سفری
سپتامبر 3, 2021همه چیز در مورد آشپزی در طبیعت
سپتامبر 4, 2021همه چیز در مورد توری کباب پزی
همه چیز در مورد توری کباب پزی، توری کبابپزی یکی از اجزای ضروری برای آشپزی است زیرا در تماس مستقیم با غذای شماست.
هر فردی که به پختن کباب علاقه دارد بایستی این تجهیز را در بین لوازم آشپزی خود داشته باشد.
از آنجایی که توری میتواند بر نحوه پخت غذا تاثیر بگذارد انتخاب یک توری مناسب تصمیم بزرگی است.
توریهای کبابپزی متنوعی در بازار موجود است بنابراین انتخاب آن میتواند دشوار باشد.
توری کبابپزی چیست؟
بطور ساده توری کبابپزی سطحی است که شما توسط آن غذای خود را در بالای منبع حرارتی میپزید.
توریهای کبابپزی از مواد مختلفی ساخته میشوند و اشکال مختلفی دارند.
توری یکی از مهمترین بخشهای اجاق کبابپزی یا منقل است، نه تنها غذای شما را گرم نگه میدارد بلکه به انتقال حرارت کمک میکند.
از چسبیدن غذا جلوگیری میکند و شیارهای زیبایی بر روی کباب میاندازد.
انتخاب گریل مناسب بخش مهمی از تجربه کبابپزی شما خواهد بود.
جنس
اکثر توریهای کبابپزی از جنس چدن یا فولاد ضدزنگ هستند، برخی نیز از جنس این دو فلز هستند که روکش میشوند.
در مورد اینکه کدام جنس بهتر است بحثهای زیادی وجود دارد که در اینجا به بررسی مزایا و معایب هر کدام از آنها میپردازیم:
1.توری کبابپزی از جنس فولاد ضدزنگ
توریهای فولادی ضدزنگ مقرون به صرفهترین گزینه موجود هستند. وزن کمی دارند که باعث میشود کار با راحت باشد.
وزن کم این نوع توری باعث میشود که به سرعت گرم شوند اما چون نازک هستند گرما را به خوبی حفظ نمیکنند.
توری کبابپزی فولاد ضدزنگ در برابر خوردگی بسیار مقاوم است اما در طولانی مدت ممکن است گرمای زغال باعث تغییر رنگ توری شود.
در صورت زبر شدن سطح توری، امکان چسبیدن غذا به آن وجود دارد.
به دلیل سبک بودن این توری، دسترسی شما به زغال راحت است، به آسانی میتوانید توری را حرکت دهید و به زغال دسترسی داشته باشید.
مزایای توری کبابپزی از جنس فولاد ضدزنگ
-
وزن کم و سهولت در جابهجا کردن آن
-
گرم شدن سریع
-
مقاوم در برابر خوردگی
-
مقرون به صرفه بودن
معایب توری کبابپزی از جنس فولاد ضدزنگ
-
امکان خراب شدن سطح توری با گذشت زمان
-
در صورت سائیده شدن احتمال جسبیدن غذا به آن وجود دارد
-
عدم قابلیت حفظ گرما
2.توریهای کبابپزی از جنس جدن
توریهای چدنی به دلیل حفظ حرارت و توزیع یکنواخت دما از محبوبیت زیادی برخوردارند.
این نوع توریها به دلیل ضخامتی زیادی که دارند گرم شدن آنها کمی زمان میبرد اما زمانی که به دمای مناسب پخت رسیدند دما را به خوبی انتقال میدهند.
اشکال عمده توریهای کبابپزی چدنی این است که وزن زیادی دارند و نگهداری از آنها کمی دشوار است.
توری سنگین دسترسی شما به زغال را کمی سخت میکند و هنگام تمیز کردن آن با مشکل روبهرو میشوید.
سطح متخلخل توری چدنی مستعد زنگزدگی است و بطور منظم باید از آن نگهداری کنید.
با این حال اگر از آن به درستی مراقبت کنید و زنگزدگی آنها را بطور مرتب تمیز کنید، دوام بسیار بالایی دارند و حتی میتواند از اجاق شما طول عمر بیشتری داشته باشد.
مزایای توری کبابپزی چدنی
-
حفظ حرارت عالی
-
ایجاد دمای پخت یکنواخت
-
دوام و ماندگاری بالا در صورت نگهداری صحیح
معایب توریهای کبابپزی چدنی
-
وزن بالا
-
مستعد خوردگی
-
نیاز به نگهداری مداوم
-
نیاز به روغنکاری برای جلوگیری از چسبیدن غذا به آن
- توری کبابپزی سرامیکی
توریهای سرامیکی از جنس فولاد ضدزنگ و چدن هستند که با مواد سرامیکی پوشیده شدهاند.
این پوشش یک لایه نچسب ایجاد میکند و از خوردگی فلز جلوگیری میکند.
با اینکه لایه سرامیکی مشکلات خوردگی چدن و حفظ حرارت فولاد ضدزنگ را رفع میکند دارای اشکلاتی نیز هست.
پوشش سرامیکی توری هنگام تمیز کردن آن ممکن است خراشیده شود و در معرض رطوبت قرار گیرد که باعث زنگ زدگی توری میشود.
توری سرامیکی همچنین به سرعت خواص نچسب بودن خود را از دست میدهد.
مزایای توری کبابپزی سرامیکی
-
حفظ گرمای بهتر
-
جلوگیری از خوردگی
-
داشتن پوشش نچسب
معایب توری کبابپزی سرامیکی
-
در صورت که درست تمیز نشود امکان خراشیده شدن آن وجود دارد.
-
به محض آسیب دیدن بسیاری از مزایای خود را از دست میدهد.
ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که کدام توری کبابپزی مناسبتر است؟
بطورکلی توریهای کبابپزی چدنی و فولاد ضدزنگ انتخابهای بهتری هستند اما باید به درستی از آنها نگهداری شود.
برای این که توری چدنی را در شرایط خوبی نگه دارید باید مرتباً روغن کاری شود تا زنگ نزند.
در عوض توری که استفاده میکنید در توزیع و حفظ گرما خوب عمل میکند.
توری چدنی ضخیم برای کباب کردن برشهای ضخیم ماهی یا برشهای نازک گوشت مرغ بسیار مناسب است.
توری فولادی ضدزنگ نیاز به نگهداری خاصی ندارد و ماندگاری بالایی دارد.
انتخاب توریهای سرامیکی برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی ممکن است وسوسهانگیز باشد اما مشکل این توریها این است که نسبت به چدن و فولاد ضدزنگ دوام کمتری دارند.
توری سرامیکی زمانی که خراشیده میشود رطوبت در آن نفوذ میکند و آهن زیرین آن دچار زنگزدگی میشود و خلاص شدن از آن دشوار خواهد بود.
به همین دلیل استفاده از تورهای چدنی و فولاد ضدزنگ استاندارد بیشتر توصیه میشود.
وزن
در صورتی که بخواهید موقعیت توری کبابپزی را تغییر دهید وزن عامل مهمی خواهد بود.
درحالی که داشتن یک دستکش مقاوم به گرما ضروری است اما شما همچنان به منبع حرارت نردیک هستید.
حرکت دادن و تغییر مکان توریهای سبکتر بسیار راحتتر از توریهای سنگین است.
این موضوع در کارکرد توری تغییری ایجاد نمیکند، همه آنها به شیوه یکسانی کار میکنند.
اما انتخاب توری سبک یا سنگین به ترجیحات و نیازهای شما بستگی دارد.
طراحی توری کبابپزی
اندازه فاصله بین میلههای توری
ممکن است طراحی و شکل توری برای شما موضوع بی اهمیتی باشد اما نکات مهمی وجود دارد که حتماً باید به آن توجه داشته باشید.
بررسی فاصله بین میلههای توری بسیار مهم است. فاصله بین میلهها نباید بیشتر از یک سانتیمتر باشد.
این فاصله باعث میشود با تبخیر بیشتر، غذا به خوبی بپزد، همچنین از افتادن غذا در منقل یا اجاق جلوگیری میکند.
هنگام خرید توری کبابپزی به فاصله بین میلهها حتماً توجه کنید تا فاصله زیاد نباشد.
چند منظوره بودن
برخی از تورهای طوری طراحی شدهاند که فقط یک کار را انجام دهند زیرا دارای تنها یک سطح هستند.
طراحی بعضی از توریها بگونهای است که دارای دو رو هستند، این توریها شیارهایی دارند باعث میشود توری مانند کبابپز عمل کند.
تمیز کردن و مراقبت از توری کبابپزی
توری از جنس فولاد ضد زنگ
توریهای کبابپزی که از جنس فولاد ضدزنگ هستند به راحتی تمیز میشوند.
برای تمیز کردن توری مقداری فویل آلومینیومی روی آن بکشید و اجازه دهید آثار باقیمانده غذا بپزد و سپس با یک برس نایلونی غذاها را تمیز کنید.
چدن
بعد از پختن غذا تا آنجا که ممکن است اجازه دهید باقیمانده غذایی که روی توری مانده است بپزد، سپس خنک که شد با برس و سوهان آن را تمیز کنید.
توریهای چدنی باید روغن کاری شوند. روغن سطح متخلخل توری را پر میکند و از خوردگی و چسبیدن غذا به آن جلوگیری میکند.
بهترین راه برای این کار این است که توری را به آرامی گرم کنید و سپس یک لایه نازک روغن گیاهی به آن بمالید، هنگام این کار مطمئن شوید که توری خشک است.
توری با روکش سرامیکی
هنگام تمیز کردن این نوع توری، برسی از جنس برنج استفاده کنید. هرگز جسم تیز بکار نبرید.
مراقب باشید روکش سرامیکی توری آسیب نبیند، در صورت آسیب دیدن توری مزیت و کارکرد خود را از دست میدهد.
کدام نوع توری کبابپزی برای شما مناسب است؟
واقیت این است ترجیحات شخص شما تعیین کننده بهترین نوع توری کبابپزی برای شماست.
شما بهتر میدانید که از چه روشی برای کباب کردن استفاده میکنید و سلیقه شما برای پخت غذا چگونه است.
بنابراین این جزئیات را در ذهن خود داشته باشید.
پرسیدن این سوالات از خود قبل از خرید توری کبابپزی به شما برای انتخاب بهترین نوع کمک خواهد کرد:
غذا را با حرارت کم میپزید یا زیاد؟
اگر تمایل دارید غذاهایی مانند ماهی و سبزیجات را روی حرارت ملایم بپزید، توری سرامیکی بهترین گزینه برای شماست.
اما اگر دوست دارید غذایتان با حرارت زیاد بپزد توری چدنی را انتخاب کنید.
آیا علاقهای به روغن کاری توری دارید یا خیر؟
توجه داشته باشید که روغن کاری توریهای سرامیکی به هیچ وجه توصیه نمیشود زیرا باعث پوسته پوسته شدن آن میشود.
ماندگاری توری کبابپزی چقدر برای شما مهم است؟
توریهای چدنی میتوانند دهها سال دوام بیاورند، اما بسیار سنگین و مستعد شکستن هستند.
در مقابل توریهای فولادی ضدزنگ بسیار مقاوم و ماندگار هستند.
چقدر زمان برای نگهداری دارید؟
توریهای چدنی و سرامیکی نیاز به نگهداری زیادی دارند.
توری را هر بار بعد از استفاده باید تمیز کرد اما این دو نوع توری به مراقبت و توجه بیشتری احتیاج دارند.
اگر تمایل ندارید که زمان زیادی صرف تمیز کردن توری کنید این مسئله را بخاطر داشته باشید.
آیا بودجه شما به خرید گزینههای گرانتر و بادوام میرسد؟
اگر برای خرید توری گرانتر بودجه کافی دارید شک نکنید که ارزش هزینه کردن را دارد.
وقتی توری با بهترین کیفیت را انتخاب میکنید مطمئن باشید که سالهای زیادی دوام خواهد آورد.
اما اگر بودجه کافی ندارید لازم نیست نگران باشید،
میتوانید توری ارزانتری تهیه کنید اما با مراقبت و نگهداری صحیح ماندگاری و طول عمر آن را بیشتر کنید.
همه چیز در مورد توری کباب پزی
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم