بایدها و نبایدهای آشپزی روی آتش
سپتامبر 28, 2021آشپزی در کمپینگ نکات آشپزی در کمپ
آشپزی در کمپینگ نکات آشپزی در کمپ، همه ما می دانیم که غذا در طبیعت طعم بهتری دارد، به ویژه پس از یک روز طولانی پیاده روی،
ماهیگیری،
گشت و گذار
و سایر فعالیت های دیگر.
با این حال، شما مجبور نیستید به برگر،
کنسرو لوبیا
یا هات داگ کبابی بسنده کنید،
غذاهای خوشمزه زیادی وجود دارد که می توانید در کمپ درست کنید.
آشپزی در فضای باز و به دور از آشپزخانه برای اکثر مردم کمی چالش برانگیز است، اما با آمادگی،
برنامه ریزی و رعایت نکات و ترفندهایی که وجود دارد، هرکسی می تواند به راحتی در طبیعت آشپزی کند.
برنامه ریزی و آماده سازی مواد غذایی
بدیهی است که برنامه ریزی اولین قدم برای آشپزی است.
برنامه ریزی به شما کمک می کند تا تمام تجهیزات ضروری را با خود به کمپ ببرید.
مطمئناً هیچ کسی علاقه ندارد در میانه راه متوجه شود که وسیله ای ضروری را فراموش کرده است.
علاوه بر برنامه ریزی اصلی، بایستی یک برنامه پشتیبان نیز داشته باشید.
تا در صورتی که شرایط آنگونه که انتظار داشتید پیش نرفت بتوانید طبق برنامه پشتیبان عمل کنید.
به عنوان مثال اگر قصد درست کردن کباب روی اجاق هیزمی را دارید،
در صورتی که شرایط آب و هوایی، بارانی شود نمی توانید در زیر باران از اجاق هیزمی استفاده کنید.
با این حال اگر اجاق گازی به همراه داشته باشید می توانید براحتی آن را زیر سایه بانی قرار دهید و غذای خود را درست کنید.
در هر صورت بهتر است برخی غذاها و میان وعده هایی که نیاز به پخت ندارند مانند آجیل،
میوه خشک یا هر چیزی که به پخت و پز یا یخچال نیاز ندارد به همراه داشته باشید.
شما هرگز نمی دانید چه چیزی در طبیعت و فضای باز در انتظار شماست.
بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که یک لیست کامل از همه وسایلی که برای خرید و یا بسته بندی
(حتی چیزهای کوچک مانند نمک و فلفل) نیاز دارید تهیه کنید و آن را چندین بار بررسی کنید.
بعد از اینکه مطمئن شدید همه چیز را طبق لیست آماده کرده اید در کوله پشتی یا اتومبیل خود قرار دهید.
تجهیزات ضروری آشپزی در کمپ
برای لذت بردن از غذاهای خوشمزه در کمپ، نیازی نیست آشپزحانه خود را به طبیعت ببرید یا تجهیزات گران قیمت خریداری کنید.
تنها چیزی که نیاز دارید چند عامل اصلی برای آشپزی در کمپ است.
این سه عامل اصلی عبارتند از: ظروف آشپزی، اجاق و مواد غذایی
ظروف آشپزی و غذاخوری
مقدار وسایل آشپزی که با خود به سفر می برید بستگی به نوع کمپینگ شما دارد.
اگر اتومبیل خود را نزدیک محل کمپ پارک می کنید، می توانید هر نوع ظروفی که می خواهید با خود ببرید از جمله ظروف چدنی.
ظروف چدنی بسیار بادوام و ماندگار هستند.
قابلمه چدنی به همراه ساج اساساً همه نیازها و برنامه های آشپزی در طبیعت را پوشش می دهند.
ظروف غذاخوری را فراموش نکنید.
بهتر است ظروف جمع و جور برای کمپینگ خود خریداری کنید تا بتوانید آن ها را براحتی سازماندهی کنید.
بهتر است ظروف غذا خوری که در خانه استفاده می کنید
را به طبیعت نبرید زیرا این ظروف برای استفاده در فضای باز و طبیعت طراحی نشده اند.
ظروف غذاخوری به ظاهر ساده هستند اما ممکن است آن ها را براحتی فراموش کنید.
در صورت فراموش کردن این ابزارهای به ظاهر ساده، در طبیعت با مشکل رو به رو خواهید شد.
ظروف غذاخوری مانند
چنگال،
چاقو،
قاشق،
انبر،
کفگیر،
ملاقه،
قاشق چوبی،
درب قوطی بازکن،
سیخ های فلزی توری کبابپزی،
رنده و تخته برش
با خود به همراه داشته باشید.
منقل، اجاق گاز، کبابپز، اجاق هیزمی
برای پخت و پز به حرارت نیاز دارید و در طبیعت این آتش است که حرارت را تامین می کند.
آتش هیزمی یک روش پخت و پز کلاسیک در محل کمپ است که البته هنگام کار کردن با آن باید احتیاط کنید.
ما در اینجا در مورد روشن کردن آتش وارد جزئیات نمی شویم اما قبل از سفر مطمئن شوید که مهارت این کار را دارید.
در صورتی که نمی دانید چگونه آتش را روشن کنید بهتر است چندین بار در حیاط خانه خود تمرین کنید تا برای سفر آماده شوید.
هنگامی که آتش روشن می کنید باید مطمئن شوید که شعله، مناسب پخت غذایی است که قصد درست کردن آن را دارید.
برای مثال، برای پخت خورش، نیاز به شعله کوچکی دارید، زیرا باید به آرامی و در مدت طولانی تری آماده شود.
در حالی که اگر قصد دارید آب یا غذا سریع به جوش آید به شعله بزرگتری نیاز دارید.
اگر می خواهید غذایی را کباب یا سرخ کنید، کافی است ظرف را روی حرارت داغ زغال قرار دهید.
پخت غذا روی اجاق گاز یا کبابپز راحت تر از آتش مستقیم است، زیرا می توانید شعله را تنظیم کنید.
روشن کردن آن نیز ساده تر است، البته باید مطمئن شوید که کبریت را فراموش نمی کنید.
برای کباب کردن روی کبابپز گازی، شما به وسایل آشپزی مخصوص آن نیاز دارید.
غذا
اینکه چه غذایی با خود به کمپ و طبیعت می برید بستگی به این دارد که به کمپ می روید یا کوله گردی.
ساده ترین غذایی که می توان با خود به هر نوع سفری برد غذای خشک است.
درست کردن آن بسیار راحت و به طرز شگفت انگیزی خوشمزه است.
اگر بتوانید اتومبیل خود را نزدیک محل کمپ بگذارید هیچ محدودیتی برای بردن غذا نخواهید داشت.
در واقع می توانید هر غذایی که دوست دارید به همراه داشته باشید،
فقط مطمئن شوید که مواد تازه و فاسدشدنی در محفظه خنک کننده قرار می گیرند.
می توانید مواد را از قبل در خانه خرد کرده و غذاهایی مانند برنج را آماده کنید تا روند پخت و پز در کمپ ساده شود.
همچنین می توانید گوشت ها را مزه دار یا آنها را منجمد کنید تا برای مدت طولانی تری تازه بمانند.
برای سفرهای طولانی مدت می توانید از غذاهای کنسروی برای تنوع بخشیدن و خوشمزه تر کردن غذاهای خود در کمپ استفاده کنید.
در صورتی که کوله گرد هستید غذاهای خشک که وزن کم و بسته بندی جمع و جوری دارند، بهترین گزینه برای شما هستند.
البته این به این معنی نیست که از خوردن غذای تازه و گرم و همچنین میوه و سبزیجات تازه چشم پوشی کنید.
روشهای آشپزی در طبیعت
وقتی به آشپزی در طبیعت فکر می کنید اولین چیزی که به ذهن شما می رسد پخت غذا روی آتش است.
حتی اگر نتوانید تکنیک های پیشرفته آشپزی خود را نشان دهید، راه های زیادی وجود دارد که می توانید غذاهای خوشمزه ای در کمپ درست کنید.
اجاق گاز یا کباب پز
استفاده از اجاق گاز پروپان و کباب پزهای گازی ساده است و نیاز به توضیح چندانی ندارد.
امروزه انواع متنوعی از اجاق ها در بازار موجود است، از اجاق های سبک وزن مناسب کوله گردی گرفته تا کباب پزهای مخصوص کمپ که بسیار جمع و جور هستند.
هیچ گزینه برتری وجود ندارد، شما باید اجاق یا کباب پزی را انتخاب کنید که متناسب با نیاز شما است.
شما باید با توجه به نوع سفر ، بهترین گزینه را انتخاب کنید و به عواملی مانند وزن، اندازه، جنس، سهولت استفاده، نوع سوخت و قابلیت حمل آن توجه کنید.
از اجاق گاز در محوطه های بسته مانند چادر استفاده نکنید، اجاق گاز پروپان فقط باید در فضای باز، دور از آتش یا هر منبع حرارتی دیگر استفاده شود.
کار با این نوع اجاق ها تقریباً مانند اجاق گازهای آشپزخانه است و شما مشکلی برای کار کردن با آن ها نخواهید داشت.
از هر گونه قابلمه یا تابه می توانید روی اجاق گاز سفری استفاده کنید.
می توانید ماکارونی را بجوشانید، خورشت یا سوپ درست کنید و هر چیزی را در ماهیتابه سرخ کنید.
در صورتی که تعداد نفرات گروه شما زیاد هستند اجاق گاز بزرگ برای شما مناسب تر است.
اما اگر گروه کوچکی دارید و از قابلمه و تابه های کوچک تر استفاده می کنید اجاق کوچک گزینه بهتری برای شما خواهد بود.
یک اجاق گاز معمولی فضای کافی برای یک ماهیتابه بزرگ و یک قابلمه کوچک روی دو شعله خود دارد.
آتش هیزمی یا زغالی
برای پخت و پز روی آتش، استفاده از چوب مناسب بسیار مهم است.
چوب های سخت مانند چوب درخت بلوط، کاسنی یا گیلاس، ماندگار هستند و می توانند
برای مدت طولانی بسوزند و همچنین طعم فوق العاده ای به غذایی که می پزید می دهند.
روش های مختلفی برای پخت غذا روی آتش وجود دارد.
شما می توانید روی آتش، برای پخت غذا آب بجوشانید تنها کافی ظرف مناسبی برای آشپزی روی آتش داشته باشید.
روش دیگر سرخ کردن است که به شما امکان می دهد غذاهای خوشمزه ای درست کنید،
اما باید مطمئن شوید که تابه پر از روغن را روی آتش قرار ندهید زیرا ممکن است آتش بگیرد.
بهترین زمان برای سرخ کردن غذا، زمانی است که آتش شروع به خاموش شدن می کند و به خاکستر تبدیل می شود.
بدون شک خوشمزه ترین روش پخت غذا روی آتش، کباب کردن است.
برای کباب کردن بهتر است کباب را بالاتر از زغال یا مستقیماً روی آن قرار دهید.
فرقی نمی کند که از زغال استفاده می کنید یا چوب، مهم این است که آتش گرمای مداوم و خوبی داشته باشد و دود تولید نکند.
آتش را حداقل یک ساعت قبل از پخت و پز روشن کنید تا زمان کافی برای خاموش شدن شعله ها و داغ شدن زغال وجود داشته باشد.
به خاطر داشته باشید که پخت و پز روی آتش، بیش از آشپزی در آشپزخانه طول می کشد.
سه پایه آتش و ساج
سه پایه آتش و ساج یکی از متنوع ترین ابزار آشپزی در کمپ است که می توانید داشته باشید.
با این ابزار ساده و کاربردی می توانید غذا را سرخ کنید، بخارپز کنید، بجوشانید، بپزید و حتی روی ساج نان درست کنید.
هر غذایی را که بخواهید می توانید با استفاده از سه پایه آتش و ساج آماده کنید.
برای آشپزی با سه پایه آتش و ساج می توانید از زغال یا چوب استفاده کنید.
همچنین می توانید ساج را روی آتش مستقیم قرار دهید.
همانطور که می دانید می توان از ساج به عنوان قابلمه، ماهیتابه و فر استفاده کرد.
فویل آلومینیومی
فویل آلومینیومی برای هر نوع سفر طبیعت گردی، ضروری است.
فویل آلومینیومی فضای بسیار کمی اشغال می کند، ارزان است و می توان سبزیجات،
گوشت یا ماهی را در فویل گذاشت و آن را با هر چاشنی که دوست دارید مخلوط کنید و برای پخت روی زغال داغ قرار دهید.
فقط مطمئن شوید که از فویل ضخیم و بزرگ استفاده می کنید، به اندازه ای که بتوانید غذا را در آن بپیچید.
اما مهم ترین مزیت فویل نسبت به بقیه این است که تمیز کردن فویل آلومینیومی آسان است، فقط باید آن را دور بیندازید.
اجاق دست ساز (Budy burner)
این اجاق نوعی منبع حرارتی برای آشپزی در طبیعت است که از دو قوطی حلبی، شمع و مقوا ساخته می شود. استفاده از این اجاق سرگرم کننده است و سالهاست که از آن استفاده می شود.
این اجاق را می توان جایگزین اجاق های پروپانی کرد و از آنها برای جوشاندن آب و درست کردن سوپ یا نودل استفاده کرد.
اگر علاقه مند به استفاده از این اجاق دست ساز هستید، عبارت Buddy Burner را در اینترنت جستجو کنید و فیلم های آموزشی ساخت آن را مشاهده کنید.
چند نکته دیگر برای آشپزی در کمپ و طبیعت
علاوه بر همه نکاتی که در بالا گفته شد، در اینجا لیستی از نکات مفید برای آسان تر و لذت بخش تر کردن آشپزی در کمپ آمده است:
-
برای خنک نگه داشتن مواد غذایی از محفظه خنک کننده استفاده کنید.
برای خنک نگه داشتن محفظه می توانید بطری های آب یخ زده را در آن قرار دهید.
با این روش، زمانی که یخ ذوب شد آب آشامیدنی برای نوشیدن نیز دارید.
-
یک آشپزخانه اختصاصی برای خودتان ایجاد کنید، اما مطمئن شوید که
-
به اندازه کافی از چادر فاصله دارد. بو و باقی مانده غذا می تواند حیوانات وحشی را به خود جذب کند.
-
اگر قصد دارید بر روی آتش غذا بپزید، از قوانین مربوط به جمع آوری چوب در محل مورد نظر و همچنین هرگونه محدودیت در مورد روشن کردن آتش مطمئن شوید. اگر در مورد جمع آوری هیزم درمنطقه شک دارید، می توانید از خانه چوب ببرید.
- بعد از اتمام کار همه چیز را تمیز کنید.
ظروف و سطوح را به خوبی تمیز کنید و مطمئن شوید که آثاری از غذا در اطراف شما نیست، در این صورت حیوانات وحشی به شما حمله نمی کنند.
-
برای اینکه بتوانید ماهیتابه چدنی (هنگامی که سرد شد) یا هر قابلمه دیگری را سریع و آسان تمیز کنید بهتر است از سیم ظرفشویی نرم یا برس استفاده کنید.
-
از تجربه و امتحان کردن نترسید. هر کدام از ما طعم و دستورالعمل های خاص خود را داریم و بودن در طبیعت به این معنی نیست که از تجربه کردن باز بمانید.
آشپزی در کمپینگ نکات آشپزی در کمپ
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم