آشپزی در کمپینگ نکات آشپزی در کمپ
سپتامبر 28, 2021نحوه پخت غذا روی آتش
سپتامبر 28, 2021بایدها و نبایدهای آشپزی روی آتش
بایدها و نبایدهای آشپزی روی آتش، تصورات مختلفی در مورد آشپزی روی آتش وجود دارد.
برخی فکر می کنند از آتش فقط برای پختن کباب های خوشمزه یا بلال کردن ذرت می توان استفاده کرد.
اما باید بگوییم این تفکر اشتباه است، غذاهای بسیار زیادی وجود دارد که می توانید در طبیعت و با امکانات کم درست کنید.
آیا آشپزی روی آتش فقط مختص طبیعت گردهاست یا کسانی که دائم به کمپ می روند؟
پاسخ این است که آشپزی روی آتش، در واقع، یک روش لذت بخش برای آماده سازی وعده های غذایی است که همه می توانند از آن استفاده کنند.
آشپزی روی آتش، شما را از آشپزخانه بیرون می آورد و آن را به فعالیتی تعاملی تر و اجتماعی تر تبدیل می کند.
طعمی به غذای شما می بخشد که با اجاق گاز هرگز نمی توان به آن دست یافت.
بنابراین برای بدست آوردن این مهارت، نکاتی که در این مقاله آمده است را مطالعه کنید و از بایدها و نبایدهای آشپزی روی آتش آگاه شوید.
-
از هیزم مناسب استفاده کنید
اکثر افراد تازه کار در روشن کردن آتش دچار مشکل می شوند.
آتشی که آنها روشن می کنند دود زیادی تولید می کند.
این دود، نتیجه استفاده از چوب سبز و تازه است.
بنابراین بهتر است چوب درختان را نشکنید، زیرا بسیار ضعیف می سوزد و دود زیادی تولید می کند که باعث آلودگی محیط و هوا می شود.
مطمئناً هیچ کسی علاقه ندارد برای مدت ها بوی دود بدهد.
برای روشن کردن یک آتش مناسب، باید از چوب خشک و سخت استفاده کنید.
چوب درختانی مانند بلوط، گیلاس و کاسنی برای روشن کردن آتش، بسیار مناسب هستند و عطر و طعم خوبی به غذا می دهند.
از این رو بهتر است قبل از رفتن به کمپ و طبیعت مطمئن شوید که می توانید در آنجا چوب سخت و خشک پیدا کنید.
در غیر این صورت بهتر است با خود هیزم ببرید.
-
صبور باشید
به محض دیدن شعله آتش نباید تصور کنید آتش برای پخت غذا آماده است.
آتش خوب در درجه اول، باید شامل مقداری زغال داغ و چند تکه چوب در حال سوختن باشد.
در واقع، بسته به آتش و آب و هوا، 30 تا 45 دقیقه طول می کشد تا آتش به شرایط مطلوب برای پخت غذا برسد.
مطمئن شوید که به آتش زمان لازم را می دهید تا به حرارت مناسبی برسد.
زمانی که زغال قرمز و داغ شد و لایه ای خاکتری روی آن گرفت، زمان مناسب برای برشته کردن و پختن غذاست.
هر چه آتش بزرگتر باشد، شما باید بیشتر صبور باشید.
بسیاری از افراد مبتدی، هنگام روشن کردن آتش های بزرگ دچار اشتباه می شوند.
مسئله این است که آتش های بزرگ به سرعت خاموش می شوند و در نهایت ذغال های خیلی داغ و بدون شعله برای شما باقی می ماند.
اگر از تمام چوب های خود استفاده کرده باشید، دیگر نمی توانید آتش را روشن نگه دارید و ممکن است در حین پخت غذا خاموش شود.
ما به شما توصیه می کنیم که ابتدا یک آتش کوچک با شعله مناسب و چوب های کوچکتر روشن کنید.
اجازه دهید آتش حدود 30 دقیقه بماند و در صورت نیاز، فقط چند تکه چوب بزرگتر اضافه کنید.
با این روش، یک آتش خوب و گرم، با گرمای مستقیم که برای آشپزی کافی است خواهید داشت.
و البته به این معناست که چوب کافی برای روشن نگه داشتن آتش برای تمام شب در اختیار دارید.
-
محل مناسبی پیدا کنید
شما نمی توانید به هر مکانی که دوست دارید بروید و آتش روشن کنید.
بهترین مکان برای روشن کردن آتش در مکان های سنگی است.
اما اگر امکان پذیر نیست، بهتر است روی خاک معدنی بدون هیچ پوششی، آتش روشن کنید.
در برخی از مکان ها، حفره هایی از قبل برای آتش ایجاد شده است.
بنابراین بهتر است شما هم از همان حفره ها استفاده کنید تا آسیب کمتری به زمین وارد شود.
سعی کنید از آتش خود در برابر باد محافظت کنید، زیرا هر بادی غیر از باد ملایم می تواند خطرناک باشد.
در صورتی که باد جرقه های آتش را به اطراف پخش کند ممکن است باعث آتش سوزی در جنگل شود.
همچنین، حرارت زغال سریع کم می شود و غذای شما فرصت کافی برای پختن نخواهد داشت.
سعی کنید اگر در شب باد شدید می وزد و محل بادگیری وجود ندارد که در آنجا آتش روشن کنید،
از روشن کردن آتش صرف نظر کنید، این قانونی است که همه باید به آن پایبند باشند.
هنگام روشن کردن آتش باید مطمئن شوید که از ریشه درختان یا شاخه های آویزان، فاصله دارید.
توصیه می شود که سه برابر ارتفاع آتش، فضای خالی داشته باشید.
-
روش شعله مستقیم آتش آشپزی نکنید
بسیاری از ما با تصویر کباب کردن انواع گوشت روی آتش مستقیم بزرگ می شویم و فکر می کنیم همه وعده های غذایی را می توان با این روش پخت.
اما متأسفانه، قرار دادن غذا به طور مستقیم روی شعله آتش، راهی تضمینی برای داشتن یک غذای سوخته است.
در عوض، سعی کنید آتش را در یک طرف منقل
یا فایرباکس ایجاد کنید و از طرف دیگر منقل، برای جابجایی زغال های داغ استفاده کنید.
سپس می توانید توری کبابپزی را مستقیماً روی آتش بگذارید و از آن برای جوشاندن آب، کباب کردن گوشت و یا سبزیجات استفاده کنید.
از آن بخش منقل که زغال های داغ وجود دارد، می توانید برای طبخ سبزیجات در فویل آلومینیومی یا برای پختن انواع غذاها در ساج استفاده کنید.
-
ابزار مناسب تهیه کنید
همه می دانیم که پلاستیک با حرارت ذوب می شود، بنابراین باید از ظروف فلزی استفاده کنید.
از قابلمه ها و ماهی تابه هایی که دسته های پلاستیکی دارند اجتناب کنید
و در عوض از ظروفی که دارای دسته آلومینیومی هستند استفاده کنید.
بهترین گزینه این است که به سراغ وسایلی بروید که مخصوص استفاده در طبیعت طراحی شده اند تا از هرگونه اتفاق بدی جلوگیری شود.
منظور از تجهیزات مناسب فقط ابزار آشپزی نیست، بلکه به آنچه شما نیز می پوشید اشاره دارد.
حتماً کفش های محکم و ایمنی بپوشید که در برابر حرارت بالا مقاوم هستند.
بهتر است لباس آستین بلند و شلوار به پا داشته باشید تا خاکسترهای سرگردان زغال باعث سوختگی شما نشود.
ما همچنین توصیه می کنیم یک جفت دستکش مقاوم تهیه کنید و برای برداشتن توری یا ظروف از روی آتش از آن استفاده کنید.
اگر از سه پایه آتش و ساج استفاده می کنید، می توانید ساج را با یک میله یا چوب محکم و بلند از روی آتش بردارید.
-
از پخت برخی غذاها روی آتش خودداری کنید
هرگز غذاهایی مانند استیک و بیکن که چربی زیادی دارند را روی آتش نپزید.
زیرا این غذاها به دلیل چربی زیادی که دارند هنگام پخت، باعث شعله ور شدن آتش می شوند که بسیار خطرناک است.
سعی کنید غذاهایی که باید سرخ شوند و یا برای پخت به روغن نیاز دارند را کنار بگذارید.
ممکن است فکر کنید چون در تابه پخته می شود بی خطر است، اما همیشه اینطور نیست.
اگر ناچارید چنین غذایی درست کنید، سعی کنید از ساج استفاده کنید،
زیرا حرارت قابل اطمینان تر و محافظت بیشتری در برابر پاشیدن روغن ارائه می دهد.
-
از قبل برنامه ریزی کنید
قبل از سفر، وعده های غذایی خود را برنامه ریزی کنید تا مطمئن شوید همه مواد و تجهیزات مورد نیاز را در اختیار دارید.
فراموش نکنید که همیشه مقدار بیشتری غذا نسبت به آنچه در نظر دارید به همراه ببرید.
این نکته بسیار مهم است، بخصوص وقتی که تصمیم دارید در طبیعت غذا پیدا کنید یا ماهی بگیرید.
در صورتی که شرایط آنطور که انتظار دارید پیش نرود و موفق نشوید غذا پیدا کنید یا ماهی بگیرید، مجبور هستید تمام مدت را گرسنه بمانید.
هرگز به شرایطی که خارج از کنترل شما هستند تکیه نکنید و همیشه مقداری نان و یک شیشه کره بادام زمینی یا میوه و تقلات با خود ببرید.
برنامه ریزی از قبل ایده بسیار خوبی است و بهتر است تمام وعده های غذایی که می خواهید
روی آتش درست کنید را در نظر داشته باشید و آن ها را آماده کنید.
دستورهای آشپزی خود را از قبل بررسی کنید و هرگونه پوست کندن،
خرد کردن و مخلوط کردن را قبل از خروج از خانه انجام دهید تا در طبیعت، تمام تمرکز شما بر ایجاد شرایط مناسب برای روشن کردن آتش باشد.
-
سعی کنید مستقیماً روی زغال آشپزی کنید
این روش برای پخت همه غذاها جواب نمی دهد.
اما برای دو نوع روش پخت به خوبی کاربرد دارد.
-
پخت غذا با فویل آلومینیومی. با توجه به حرارت آتش، بهتر است غذا را در فویل آلومینیومی ضخیم بپیچید.
با این روش می توانید انواع مختلفی غذا مانند ذرت، سیب زمینی، گوشت، ماهی و موارد دیگر را به خوبی بپزید.
هنگام پیچیدن مواد غذایی در فویل، آن را در مرکز قرار دهید و محکم ببندید.
برای محکم بستن فویل، لبه ها را بگیرید و آنها را در مرکز به هم نزدیک کنید و سپس آن را محکم بچرخانید یا تا کنید.
مطمئن شوید که یک دسته روی ایجاد می کنید، زیرا این کار گرفتن فویل را آسان تر می کند و مانع از پاره شدن فویل و رفتن خاکستر داخل غذا می شود.
فراموش نکنید که هر از گاهی فویل را بچرخانید تا غذا بطور یکنواخت بپزد.
با این روش همچنین می توانید میوه های کبابی خوشمزه ای نیز درست کنید.
به سادگی آنها را در فویل بپیچید و برای چند دقیقه روی زغال بگذارید و با میوه های کبابی دسرهای خوشمزه ای درست کنید.
- پخت برخی غذاهای خاص روی حرارت مستقیم. این روش به غذاهای خاصی اشاره دارد که برای پختن روی زغال، نیازی به فویل ندارند.
با این روش می توان فلفل های کبابی خوشمزه ای درست کرد.
پوست فلفل ها تاول می زند، پف می کند و طعم دودی خوشمزه ای پیدا می کند.
-
غذا را برای مدت طولانی نپزید
پختن غذا روی آتش مستقیم، منجر به تولید حرارت بیشتر در زمان طولانی تر می شود.
بنابراین برای جلوگیری از سوختن غذا بهتر است بعد از مدتی غذا را از روی شعله مستقیم بردارید و اجازه دهید برای مدتی استراحت کند.
غذاهایی که حجم بیشتری دارند، برای مدت 20 دقیقه بر روی شعله مستقیم باشند.
این امر در مورد غذاهایی مانند ذرت که در فویل پیجیده می شوند نیز صدق می کند.
برای جلوگیری از سوختن غذا، غذای خود را به موقع از روی آتش بردارید، بنابراین زمان زیادی برای خنک شدن دارد.
-
غذاهای خوشمزه درست کنید
بسیاری به اشتباه معتقدند که دستورهای آشپزی در کمپ و طبیعت، باید ساده باشد و خیلی خوشمزه نباشد، اما این مسئله به دور از واقعیت است!
زمانی که در طبیعت هستید می توانید غذاهای بسیار خوشمزه و متنوعی روی آتش درست کنید.
زیرا شعله های آتش و زغال به شما امکان سرخ کردن، کباب کردن و جوشاندن غذا را می دهند.
دستورهای زیادی برای پخت غذا در طبیعت وجود دارد.
براحتی می توانید این دستورها را در اینترنت جستجو کنید یا از کتاب های آموزشی استفاده کنید.
همچنین ویدئوهای آموزشی زیادی در یوتوب وجود دارد که افراد طبیعت گرد حرفه ای،
انواع دستور غذاهای مناسب برای کمپینگ و طبیعت را آموزش می دهند.
حتماً قبل از سفر بعدی خود، دستورهای آشپزی مورد نظر خود را بررسی کنید و مطمئناً همه را با غذاهای لذیذ و سبک طبیعی خود مبهوت خواهید کرد.
-
یک سطل آب را در کنار خود نگه دارید
یک قانون ساده اما مهم.
همیشه یک سطل آب آماده در کنار خود داشته باشید تا در صورتی که آتش از کنترل شما خارج شد، بتوانید آن را خاموش کنید.
به طور معمول کمتر چنین اتفاقی پیش می آید، اما برای احتیاط بهتر است
که همیشه سطل آب در کنار خود داشته باشید تا در صورت بروز هر گونه اتفاقی بتوانید سریع آتش را خاموش کنید.
البته فراموش نکنید، زمانی که کار شما با آتش تمام شد آن را خاموش کنید و از خاموش شدن آن مطمئن شوید.
مقداری خاک یا آب روی آن بپاشید و سپس با یک چوب محکم وبلند آن را هم بزنید تا تمام خاکستر خاموش شود.
برخی مواقع به نظر می رسد آتش خاموش شده است،
اما خاکسترهای زیرین همچنان حرارت دارند و با وزیدن باد، در اطراف پخش می شوند و ممکن است منجر به آتش سوزی شوند.
ما در این مقاله تلاش کردیم نکات کاربردی برای آشپزی روی آتش در طبیعت
و کمپ را ارائه دهیم تا شما بتوانید از این نکات استفاده کنید و به راحتی در طبیعت آشپزی کنید.
این نکات، ایده های زیادی به شما برای پخت غذا در طبیعت می دهند و با رعایت این نکات می توانید از سفر خود لذت ببرید.
فراموش نکنید که همه تجهیزات ضروری برای آشپزی را با خود ببرید تا در آنجا با مشکلی مواجه نشوید.
در نهایت اینکه، مهارت لازم برای پخت غذا روی آتش با تمرین زیاد بدست می آید.
بایدها و نبایدهای آشپزی روی آتش
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم