ده گیاه برتر برای بقا
سپتامبر 11, 2022حشرات خوراکی در بقا
سپتامبر 11, 2022جستجوی گیاهان خوراکی
جستجوی گیاهان یک فعالیت مفید و لذت بخش و همچنین یک مهارت ضروری برای بقاست.
به علاوه، به شما این امکان را می دهد تا علاوه بر کاهش هزینه های مواد غذایی، تنوع را به وعده های غذایی خود اضافه کنید!
نگارش یک مقاله مقاله در مورد گیاهان قابل خوردن در طبیعت، که همه خوانندگان از مناطق و کشورهای مختلف بتوانند از آن استفاده کنند، دشوار است.
بنابراین، ما تلاش کردیم، انواع گیاهان را که به راحتی قابل شناسایی هستند و در اکثر موارد در طول سال در دسترس هستند، در این مقاله معرفی کنیم.
اگر قصد جمع آوری گیاهان خوراکی را دارید، باید این کار را با احتیاط زیادی انجام دهید.
برخی از افراد ممکن است به گیاهان «ایمن» واکنشهای آلرژیک داشته باشند، و برخی از عوامل – از جمله زمان جمعآوری و روش آمادهسازی – میتواند تفاوت بزرگی در ایمنی و خوشطعم کردن بسیاری از غذاها ایجاد کند.
هرگز از گیاهان نزدیک جاده ها، آبراه های آلوده، زمین های زراعی یا هر مکان دیگری استفاده نکنید زیرا احتمال دارد که با سموم شیمیایی یا دود آلوده شوند.
علاوه بر این، هرگز نباید گیاهان ناسالم یا گیاهانی که در مورد آن ها شک دارید را استفاده کنید.
بهتر است قبل از رفتن به بقا در طبیعت، در مورد گیاهان آن منطقه تحقیق کنید تا به راحتی بتوانید گیاهان خوراکی را شناسایی کنید.
یا می توانید یک کتابچه راهنما در مورد شناخت گیاهان با خود به سفر ببرید تا بتوانید از آن برای تشخیص گیاهان استفاده کنید.
ترجیحاً کتابچه ای که شامل طرح ها و عکس هایی باشد که ساختار برگ، ریشه، گل و ساقه را نشان می دهد و در صورت امکان، از یک متخصص در منطقه خود آموزش بگیرید، زیرا نام های رایج و به طور شگفت انگیزی، ظاهر برخی از گیاهان از محلی به محلی دیگر تغییر می کند.
نکاتی برای برداشت گیاهان خوراکی
کسی که در شرایط بقا قرار دارد احتمالاً متوجه می شود که ریشه ها و غده های گیاهان را به راحتی می توان با یک “ابزار حفاری” جمع آوری کرد،
هنگام کار در خاکی که دارای سنگ است، میتوانید محل مورد نظر را کمی حرارت دهید، سپس چوب را به زمین کنار گیاه فشار دهید و ریشه را با اهرم بیرون بیاورید.
برای جمع آوری دانه ها، سر دانه ها را در گونی قرار دهید و آنها را تکان دهید.
یا میتوانید از یک نهال منعطف یک حلقه درست کنید و پیراهنی روی آن قرار دهید تا یک سینی کمعمق ایجاد شود تا بتوانید دانهها را در آن جدا کنید.
در نهایت، به خاطر داشته باشید که گیاهان موجودات زنده هستند و به اعتقاد بسیاری از مردم، روحیات خاص خود را دارند.
هر وقت گیاهی را انتخاب میکنید، از آن تشکر کنید که جانش را برای زنده نگه داشتن شما می دهد. و البته، همه ما باید مراقب باشیم که گونه های گیاهی را در منطقه از بین نبریم.
4 گیاه خوراکی رایج
منابع غذایی زیر به احتمال زیاد برای بسیاری از مردم آشنا هستند و در بیشتر مناطق به وفور یافت می شوند.
بلوط. همه بلوط ها خوراکی هستند، اکثر بلوط ها طعمی شیرین دارند، اما برخی از آن ها طعنی تلخ و سوزاننده دارند.
خوشبختانه، شما می توانید اسید تانیک را که تلخ و سمی شدن بلوط ها می شود را به آسانی از بین ببرید.
ساده ترین راه برای انجام این کار، این است که بلوط ها را پوست بگیرید، آنها را له کنید (پودر نشود)، سپس آن ها را در پارچه بپیچید و به مدت نصف روز (یا بیشتر) در هوای آزاد قرار دهید.
اگر تا آن زمان طعم ناخوشایند خود را از دست نداده بودند، اجازه دهید مدت زمان بیشتری در معرض هوا قرار گیرند.
روش دیگر این است که آجیل را بجوشانید و آب آن را مرتباً عوض کنید تا زمانی که آب شفاف بجوشد و طعم آن برای شما جذاب شود.
پس از شستشوی بلوط ها، می توان آن ها را خام خورد، برشته کرد، به خورش اضافه کرد، یا خوب کوبید و با آرد غلات وحشی مخلوط کنید و نان بپزید.
بلوط ها منبع ارزشمندی از پروتئین و کربوهیدرات هستند و از اوایل پاییز تا بهار در دسترسند.
علف ها
از میان علفهای زیادی که در طبیعت وجود دارد، به جز تعداد کمی از آنها، خوراکی هستند و دانههای آنها خوش طعمترین بخش است.
علفهایی را با سر یا خوشههای بزرگ انتخاب کنید، زیرا تلاش برای جمعآوری علفهای کوچک انرژی زیادی از شما می گیرد.
دانه ها را خشک کنید و سپس آن ها را تکان بدهید تا کاه ها جدا شوند.
سپس می توانید مغزها را برشته کرده و میل کنید، به خورش اضافه کنید یا برای نان آرد کنید.
برخی از بهترین، ایمنترین و در دسترسترین علفها عبارتند از: علف خرچنگ، علف غاز، دم روباهی، بلوگرس، چچم و علف باغ، به علاوه جو وحشی و ارزن.
کاج ها. همه گیاهان همیشه سبز خوراکی نیستند، اما کاج خوراکی است.
این درختان طیف گسترده ای از مواد غذایی را ارائه می دهند که جمع آوری و آماده سازی همه آن ها آسان است.
به عنوان مثال می توانید گرده آن را به عنوان غلیظ کننده به خورش و برای طعم دادن به نان اضافه کنید.
اگر میوه کاج را به آرامی با آتش گرم کنید تا باز شوند، می توانید به راحتی دانه ها را بیرون بیاورید و خام بخورید.
یا می توانید از آن ها در سوپ یا نان استفاده کنید.
از برگ های سوزنی کاج برای تهیه یک چای مغذی استفاده نمایید. همچنین می توانید پوست داخلی کاج، صنوبر (Picea spp.) و شوکران (Tsuga canadensis) را خشک کرده و به خورش و نان اضافه کنید.
گیاه لویی. این گیاه تقریباً در هر زمان از سال قابل استفاده است، زیرا در هر مرحله از چرخه زندگی خود، تعدادی قسمت خوراکی دارد.
به عنوان مثال، میتوانید ریشه را در آب سرد له کنید تا نشاستههای محلول جدا شوند و پس از جا افتادن و جدا شدن الیاف و آب، نشاستهها را به خورش اضافه کنید یا با آردهای وحشی دیگر مخلوط و نان درست کنید. شاخههای تازه گیاه را میتوان بهصورت خام مصرف کرد و شاخه هایی که قد آنها تا 30 سانتیمتر هم میرسد را میتوان مانند مارچوبه استفاده کرد.
بخش بالایی آن را می توان پخت و مانند ذرت میل کرد. در نهایت، می توان گرده این گیاه را برای استفاده در سوپ یا به عنوان آرد جمع آوری کرد.
دیگر گیاهان خوراکی در طبیعت
شبدر. بسیاری از شبدرها خوراکی هستند و بهترین آنها گونه های قرمز، شیرین، زرد، ، سفید، سفید شیرین ، آلسایک و زرشکی است.
گل ها و برگ های سبز تازه شبدر را بجوشانید یا بخارپز کنید و مانند اسفناج بخورید.
چای گل های خشک نیز دارای مواد مغذی نسبتا بالایی است.
گیاه بنفشه. برگ های سبز تازه این گیاه را می توان به عنوان سبزی پخته شده، به عنوان غلیظ کننده به سوپ اضافه کنید یا به صورت خام در سالاد مصرف کرد.
از سوی دیگر، برگهای خشک، آن برای درست کردن چای عالی است زیرا سرشار از ویتامین A است.
طعم گیاه بنفشه ملایم است، بنابراین برگها وقتی با سبزیهای دیگر مخلوط میشوند خوشمزه تر خواهند بود.
گیاه کاسنی. زمانی که ریشه های این گیاه خشک، بو داده و آسیاب می شود، شبیه به نوشیدنی قهوه می شود.
برگ های سبز تازه کاسنی را نیز می توان به عنوان سبزی معطر طبخ کرد یا به خورش اضافه کرد.
همچنین، قسمت سفید برگ های تازه نیز وقتی به صورت خام یا به تنهایی یا در سالاد مصرف شود، خوشمزه است.
گزنه. یک گیاه مناسبی برای بقاست، زیرا در بسیاری از مناطق کشور یافت می شود.
برگ های جوان گزنه را بخار پز کنید یا بجوشانید تا سبزی خوشمزه ای به دست آید.
یا برای تهیه چای، برگ های قدیمی را به مدت 10 دقیقه بجوشانید و سپس آن را صاف کنید.
با این حال، هنگام دست زدن به این گیاه مراقب باشید.
گزش آن دردناک است اما خوشبختانه با پختن قابلیت نیش آن از بین می رود. (از الیاف ساقه آن نیز می توان طناب خوبی بافت).
گل رز. گلبرگ های تازه رز را در آب داغ خیس کنید تا یک چای خوش طعم درست کنید.
همچنین، گل رز را میتوان به صورت خشک یا خام مصرف کرد و یک غذای عالی برای بقا به شمار می رود، زیرا اغلب در طول زمستان یافت میشود و مملو از ویتامین C است.
نیلوفرهای آبی. تقریباً همه نیلوفرهای آبی خوراکی هستند و در اکثر فصول سال قابل جمع آوری هستند.
در طول ماههای تابستان، زمانی که ساقه ها نرم و بیطعم میشوند، همچنان منبع عالی برای بقا هستند.
علاوه بر این، برگ های جوان و جوانه های باز نشده را می توان به عنوان سبزی معطر استفاده کرد. دانه ها را می توان خشک کرد، دم کرد و به آرد مغذی تبدیل کرد.
غده های این گیاه را که شبیه به سیب زمنی است را نیز می توان به عنوان خوراکی مصرف کرد.
دو گونه از رایجترین گونههای خوراکی نیلوفر آبی، سوسن زرد و زنبق برکهای معطر هستند. (مراقب باشید چنین گیاهانی را از آب های بدون آلودگی جمع آوری کنید!)
گیاه سینگینویم. با استفاده از یک چوب چنگال مانند، غده های این گیاه مردابی را از گل جدا کنید، و بعد از این که بر روی آب شناور شدند آنها را جمع آوری کنید.
اگرچه می توان آنها را مانند سیب زمینی طبخ کرد، اما بسیاری از مردم ترجیح می دهند آنها را به عنوان یک میان وعده، خام بخورند.
این گیاه یک غذای عالی برای بقا است، زیرا در طول سال در دسترس است، اما ریشههای آن در اواسط تابستان تلخ و نرم میشوند ،مخصوصاً زمانی که گیاه در گلدهی است.
گیاه علف مرغ. این گیاه بعد از ینکه می پزد، طعم بسیار خوبی دارد و همه آنها به جز نوع گوش موشی آن به دلیل بافت مودار خود، میتوانند خام مصرف شوند،
اگرچه برخی از افراد به طعم آن اهمیت زیادی نمیدهند.
بارهنگ. هنگامی که بخارپز یا آب پز می شود، برگ های جوان و نرم آن را می توان به عنوان سبزی پخته، خورد یا به سوپ و خورش اضافه کرد.
برگ های جوان و باز شده آن را گاهی به صورت خام مصرف می کنند. همچنین می توانید دانه های خشک شده آن را به آرد تبدیل کنید که طعمی متمایز دارد و سرشار از پروتئین است.
شاهی زمستانی. این گیاه را می توانید به صورت خام بخورید یا به سالاد اضافه کنید، اما برگ های گیاهان بهاری را باید به صورت سبزی معطر پخته شده تهیه کنید تا طعم تلخ آن ها از بین برود.
اگر قبل از شکوفه دادن پخته شود، سر گل آن شبیه کلم بروکلی است، اما ممکن است مجبور شوید آب آن را چند بار عوض کنید تا خوب بپزد.
گیاهان محلی
گیاهانی که در اینجا توضیح داده شده اند، تنها نمونه کوچکی از سبزیجات با ارزش و اغلب خوشمزه ای است که به صورت طبیعی، در طبیعت و حیات وحش یافت می شوند.
برای آشنایی با گیاهان بیشتر می توانید مقاله های زیاد دیگری که در اینترنت موجود است را مطالعه کنید.
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنید.