بهترین مواد غذایی برای سفر و پیادهروی
سپتامبر 20, 2021ملزومات آشپزی در سفر کمپ
سپتامبر 22, 2021چگونه برای آشپزی در طبیعت آماده شویم؟
چگونه برای آشپزی در طبیعت آماده شویم؟ از زمان ظهور بشریت، انسانها در فضای بیرون آشپزی میکنند و غذا میخورند.
اما از یک جایی به بعد، روش تهیه غذا و آشپزی پیچیدهتر شد.
در گذشته انسانها برای زنده ماندن از شکار استفاده میکردند اما به مرور روش آنها تغییر کرد و پیشرفتهتر شد.
بنابراین آشپزی در طبیعت و بر روی آتش قدمت زیادی دارد.
امروزه آشپزی در کمپ و طبیعت بسته به بودجه و نوع سفر میتواند آسان یا پیچیده و دشوار باشد.
همانطور که گفته شد نوع سفر تاثیر زیادی بر انتخاب روش آشپزی و نوع غذا دارد.
به عنوان مثال اگر شما با اتومبیل خود به کمپینگ میروید تجهیزاتی که استفاده میکنید
متفاوت از زمانی است که به کولهگردی میروید یا با ماشین کاروانی خود سفر میکنید.
بر این اساس مواد غذایی که میتوانید با خود ببرید نیز متفاوت است.
اگر کولهگرد هستید غذا و تجهیزاتی که با خود میبرید باید سبک و قابل حمل باشند.
در عوض زمانی که با اتومبیل یا ماشین کاروانی خود هستید نیازی نیست
نگرانی بابت وزن و اندازه تجهیزات و مواد غذایی داشته باشید و در واقع شما اختیار عمل بیشتری در این زمینه دارید.
برای هر وعده غذایی برنامه ریزی کنید و این کار را با توجه به سطح مهارت خود انجام دهید
وقتی صحبت از پخت و پز در کمپ و طبیعت میشود شاید کمی سخت و چالشی به نظر برسد.
شما در طبیعت امکانات مدرن و مجهز آشپزخانه را ندارید، بنابراین باید برای آشپزی در طبیعت تمام امکانتات خود را در نظر بگیرید.
با توجه به امکانات موجود شما باید تصمیم بگیرید که چه نوع غذایی میخواهید درست کنید.
و باید تمام تلاش خود را بکنید تا غذای خوشمزهای درست کنید.
در طبیعت مانند خانه نمیتوانید هر زمانی که احساس گرسنگی کردید پیتزا سفارش دهید.
تمام وعدههای غذایی و میان وعده خود را قبل از سفر کمپینگ برنامهریزی کنید
تا مطمئن شوید برای هر روزی که در سفر هستید غذای مناسب خواهید داشت.
برنامهریزی شما برای تمام وعدهها به نوع سفر شما بستگی دارد.
اگر با ماشین یا کاروان سفر میکنید، وسایل کافی برای تهیه غذا مانند آشپزخانه خود به همراه دارید.
با این حال چیزی که شما باید آن را به خوبی یاد بگیرید این است
که همه چیز را ساده نگه دارید و به دستورالعمل ها یا حداقل تکنیکها یا روشهای آشپزی که با آنها آشنایی دارید پایبند باشید.
سعی کنید در طبیعت غذاهایی درست کنید که مواد تشکیل دهنده آنها بیشتر از 10 نوع مواد نباشد حتی بهتر است کمتر باشد.
مدت زمان پخت غذا نیز باید 30 دقیقه باشد.
برای صبحانه، چند عدد تخم مرغ را با سبزیجات فصلی و بیکن مخلوط کنید و آن را در تابه چدنی روی آتش بپزید.
ناهار و شام هم میتواند ماکارونی و پنیر ساده یا با سبزیجات و بیکن پخته شده باشد.
این توصیه را به یاد داشته باشید که بهتر است برای طبیعت و کمپ غذاهای ساده و راحت انتخاب کنید و خود را به دردسر نیاندازید.
اما ساده بودن غذا به این معنی نیست که غذا طعم خوبی ندارد.
خوشبختانه امروزه دستور غذاهای مختلفی برای آشپزی در کمپ وجود دارد.
شما میتوانید کتابهای آشپزی در این زمینه را تهیه کنید.
یا حتی میتوانید در اینترنت جستجو کنید و از دستور غذاهای مختلف و متنوعی که موجود است استفاده نمایید.
فیلمهای آموزشی زیادی نیز در یوتیوب برای آشپزی در طبیعت و کمپ وجود دارد که میتوانید مشاهده کنید.
منظور از ساده بودن غذا این است هر موقع اراده کردید مواد غذایی مانند
سیب زمینی
پیاز،
مقداری سیر،
کمی روغن زیتون
جعفری بردارید و به طبیعت بروید.
و با همین مواد ساده بتوانید یک غذای خوشمزه و فوقالعاده درست کنید.
در واقع زیبایی آشپزی در طبیعت همین است.
نیازی نیست تجهیزات و ایده خاصی داشته باشید یا آتش بزرگی به راه اندازید کافی است
هر نوع مواد غذایی که در دسترس دارید بردارید و با آن غذای خوشمزهای درست کنید.
قبل از رفتن به کمپ، مواد غذایی را آماده کنید
آماده کردن مواد غذایی از قبل در خانه تاثیر زیادی بر آشپزی شما در کمپ و طبیعت دارد.
با این روش وعدههای غذایی شما نه تنها بهتر به نظر میرسند، بلکه راحت تر اجرا میشوند.
برای این کار میتوانید مواد اولیه مورد نظر خود را در خانه خرد کنید و مواد جانبی رانیز آماده نمایید تا آشپزی در کمپ به فرایندی ساده تبدیل شود.
حتی میتوانید نوشیدنی و آب میوهها را در خانه آماده کنید و در بطری بریزید و آنها را در یخچال قرار دهید تا برای سفر خنک بمانند.
یکی از غذاهای خوشمزهای که میتوانید در طبیعت درست کنید کباب مرغ روی زغال است.
برای اینکه پخت این غذای خوشمزه وقت زیادی از شما نگیرد، میتوانید مرغ را در خانه از شب قبل مزه دار نمایید، و بعد آن را در کمپ کباب کنید.
برخی معتقدند که ابتدا کمی مرغ را کباب کنید سپس آن را آغشته به سس نمایید و دوباره روی آتش قرار دهید.
این کار باعث میشود که سس خوشمزهای که درست کردهاید نسوزد و کباب طعم بهتری بگیرد.
اگر گروهی سفر میکنید و تصمیم دارید کباب مرغ درست کنید برای مزهدار کردن آن طبق دستور زیر پیش بروید:
برای دو کیلو مرغ از دو فنجان سس سویا، نصف فنجان شکر، پانزده حبه سیر خرد شده، سه قاشق غذاخوری طعم دهنده، چهار قاشق غذاخوری فلفل سفید، 3 قاشق غذاخوری پودر سیر و نیم فنجان آب استفاده کنید.
بهتر است یک شب قبل از سفر آن را آماده کنید. هر چه بیشتر بماند خوشمزهتر میشود و طعم آن ماندگارتر میشود.
این دستورالعمل بسیار قدیمی است و محبوبیت زیادی در سراسر جهان دارد.
با این روش میتوانید کباب خوشمزهای درست کنید و از آشپزی در کمپ و طبیعت لذت ببرید.
این غذا با سس از جمله سس مایونز و نان گزینه بسیار عالی برای طبیعت گردی است.
لوازم ضروری آشپزی را آماده کنید و ظروف چدنی را فراموش نکنید
تابه چدنی یکی از وسایل ضروری برای آشپزی در کمپینگ و طبیعت گردی است.
غذاهای بسیار خوشمزه مانند استیک را میتوانید در این تابهها درست کنید.
یا از آنها برای درست کردن املت برای یک صبحانه بینظیر استفاده نمایید.
توصیه میشود یک تابه 30 سانتیمتری چدنی به همراه داشته باشید
شاید کمی بزرگ به نظر آید و شبیه تابههای مسی که در آشپزخانههای حرفهای استفاده میشود نباشد اما با آن میتوانید هر چیزی که میخواهید بپزید.
اگر در آشپزی در طبیعت مبتدی هستید و به ظروف چدنی علاقهمندید میتوانید با این ظروف میگو با سبزیجات و چاشنیهای خوشمزه درست کنید.
یکی دیگر از ظروفی که برای کمپ و طبیعت گردی باید داشته باشید ساج است.
با استفاده از ساج نیز میتوان غذاهای متنوعی درست کرد.
غذاهایی مانند سیب زمین سرخ کرده، سبزیجات، گوشت، انواع خورشتها و حتی نان را میشود در ساج تهیه کرد.
کافی است هر نوع مواد غذایی که دارید را در ساج بریزید و آن را روی آتش قرار دهید.
غذا به آرامی در آن آماده میشود و شما در این حین میتوانید به فعالیتهای مورد نظر و مورد علاقه خود بپردازید.
پس از اتمام آشپزی، تمیز کردن تابه چدنی و ساج بسیار ساده است.
وقتی صحبت از تمیز کردن چدن و یا ساج می شود فقط به مقداری آب گرم نیاز دارید نه چیز دیگر.
ابتدا باقیمانده مواد غذایی در آنها را با دستمال کاغذی تمیز کنید و سپس با گرم یا مقداری مواد شوینده تمیز بشویید.
اگر غذا به این ظروف چسبیده است میتوانید مقداری آب داخل آنها بریزید و اجازه دهید مدت زمانی روی آتش ملایم بماند.
بعد از اینکه تابه یا ساج را شستید آن را خشک و سپس با روغن مناسب چرب کنید.
با این روش ظروف، سالها یا حتی برای یک عمر برای شما کار میکنند.
علاوه بر تابه چدنی و ساج، انبرهای بلند، قاشق چوبی، تخته برش، چاقو و استارتر آتش ابزاری هستند که باید به همراه داشته باشید.
بهتر است برای روشن کردن آتش از سوخت مایع استفاده نکنید زیرا ممکن است غذایی که روی آتش درست میکنید طعم آن را بگیرد.
توصیهای که به افراد مبتدی میشود این است که حتیالامکان از چوبهایی که در همان منطقه کمپ و طبیعت بفروش میرسد استفاده کنید.
اگر قصد دارید به طور منظم به کمپ و طبیعت گردی بروید بهتر است یک کیت مخصوص کمپینگ تهیه کنید.
با داشتن کیت، شما هر زمان برای رفتن به کمپینگ اراده کنید تجهیزات آماده هستند و نیازی نیست وقت زیادی صرف آماده سازی آنها کنید.
میتوانید کیت خود را با تجهیزاتی شبیه به وسایل آشپزخانه کامل کنید اما فراموش نکنید که این تجهیزات برای کمپ است و باید سبک باشند.
تجهیزات ارزان قیمت اما با کیفیت خوب تهیه کنید،
درست است که فقط در طبیعت استفاده میشوند اما باید دوام خوبی داشته باشند تا بتوانید در سفرهای خود از آنها استفاده کنید.
مواد غذایی خود را به ترتیب وعدهها در محفظه خنک کننده قرار دهید
اگر تصمیم دارید در طول سفر نوشیدنی زیاد مصرف کنید پس بهتر است یک محفظه خنک کننده جداگانه برای نوشیدنیها در نظر بگیرید.
عامل اصلی برای خنک ماندن محفظه در سفر، بستگی به این دارد که چگونه مواد غذایی و نوشیدنیها را در آن قرار میدهید.
قبل از شروع به جمع آوری و قرار دادن مواد غذایی در محفظه مطمئن شوید که به خوبی خنک میکند.
شما واقعاً میخواهید از محفظه برای خنک نگه داشتن مواد غذایی استفاده کنید.
برای اینکه محفظه به خوبی کار کند و غذاها را خنک نگه دارد باید مواد غذایی را به ترتیب
و لایه لایه در خنک کننده قرار دهید و از ریخت و پاش کردن آنها بپرهیزید.
مواد غذایی را که قرار است در روزهای نخست سفر استفاده کنید
را در قسمت بالا و موادی که در روزهای پایانی سفر مصرف میشوند را در قسمت پایینی محفظه قرار دهید.
روش کار نیز باید به این گونه باشد که ابتدا مقداری یخ را در قسمت پایین محفظه بریزید و سپی مواد غذایی را روی آن بگذارید.
سپیس یک لایه یخ و یک لایه مواد غذایی و به همین ترتیب ادامه دهید تا تمام مواد غذایی را در محفظه جا دهید.
تمام جاهای محفظه را با یخ پر کنید.
مدت زمان خنک نگه داشتن محفظه خنک کننده به مدل آن بستگی دارد.
خنک کنندههای پیشرفته تا نصف هفته میتوانند مواد غذایی را خنک نگه دارند.
اما مدت زمانی که محفظه خنک میماند بستگی به استفاده شما از آن دارد.
اگر درب آن را دائم باز کنید هوای سرد آن به سرعت خارج میشود و ممکن است مدت زیادی خنک نماند.
در این صورت ممکن است مواد غذایی شما خراب شوند.
اگر غذای شما فاسد شوند احتمال مسمویت غذایی وجود دارد و میتواند بسیار خطرناک باشد.
پس بهتر است درب خنک کننده را فقط در مواقع ضروری باز کنید و در طول روز آن دور از نور مستقیم خورشید و در سایه نگه دارید.
راهکاری که میتوانید برای کمتر باز شدن درب خنک کننده بکار گیرید این است که از آن به عنوان میز استفاده کنید.
بهتر است آبهای ناشی از ذوب شدن یخ را به طور روزانه از محفظه خنک کننده خارج نمایید.
چگونه برای آشپزی در طبیعت آماده شویم؟
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از آخرین محصولات و آخرین وقایع سروکوه را از طریق کانال اینستاگرام سروکوه دنبال کنیم